Annyi kisiskolás akart Squad Game-es jelmezbe öltözni Halloweenkor, hogy az iskolakerület betiltotta a sorozat jelmezeit

Á.K. | 2021. Október 30.
A Squid Game című rendkívül erőszakos dél-koreai sorozat jelenleg a Netflix eddigi legsikeresebb tartalma, de tény, hogy nem épp gyerekeknek szánják. Ennek ellenére közülük is sokan nézik, ami a New York-i iskolákat határozott lépésre késztette így Halloween előtt.

Amerikában a Halloween nagy ünnepnek számít, amikor tényleg boldog-boldogtalan jelmezbe öltözik, és az idei év slágertermékének egyértelműen a Squid Game-es jelmez ígérkezik. Rengeteget rendelnek belőle, de sajnos nemcsak felnőtt méretben. New York egyik tankerületében a gyerekek sorozat miatti rajongását rémülten nézték, és úgy döntöttek, a maguk módján fellépnek ellene: betiltották a gyerekeknek a viselését – írja a foxnews.

Egy Squid Game jelmezes Londonban (fotó: Profimédia)

A betiltás nem különösebben számít radikális tettnek ilyentájt, ugyanis az iskolák a korábbi években is rendre küldtek ki útmutatást a szülőknek arról, hogy milyen kosztüm megengedett az ünnep idején az iskolákban, és például a félelmet keltő jelmezeket eddig is tiltották. A Fayetteville-Manlius iskolakerület azért is tette meg ezt a lépést, mert látták, hogy a gyerekek az iskola udvarán a szünetekben már így is rendre Squid Game-eset játszanak, és szeretnék megelőzni, hogy a sorozat iránti rajongás esetleg erőszakos cselekedethez vezessen. Továbbá a tiltással szeretnék felhívni a figyelmét a szülőknek is arra, hogy a gyerekeik erőszakos sorozatot néznek, és talán jobb lenne, ha elbeszélgetnének velük erről. Persze a Squid Game mánia nemcsak a New York-i iskolásokra jellemző, hanem jelezték már ezt több amerikai államból, de Angliából és Ausztráliából is, de ilyen erős jelzést egyelőre csak New York adott.

Exit mobile version