nlc.hu
Aktuális

Figyelmeztetés a Squid Game című sorozat miatt

Figyelmeztetnek az iskolák: Ne nézzék a Squid Game-et a gyerekek!

Az erőszakos Squid Game című netflixes sorozat játékait az iskolákban játsszák a tizenévesek, figyelmeztetnek az iskolák.
Squid Game

Egy ideje már a Squid Game című sorozat a legnépszerűbb a Netflixen, az erőszakos dél-koreai szériát azonban tizenévesek is nézik és utánozzák, ami miatt már sérülések is történtek.

A magyarul Nyerd meg az életed címen futó, rekordnézettségű túlélődrámában az eladósodott versenyzők élet-halál harcot vívnak egy gigantikus pénznyereményért. A verseny olyan gyermekjátékokon alapszik, mint például a kötélhúzás, a golyózás, de aki nem teljesíti a feladatot, az meghal. Az első epizódban például a szoborjátékhoz hasonló vetélkedőben agyonlövik azt, aki megmozdul.

A múlt héten egy belgiumi iskola figyelmeztette a szülőket, hogy 11 éves gyerekeket láttak, ahogy a játék egyik változatát játszották, és bántalmazták egymást, egy diák meg is sérült. Egy kelet-londoni iskolában is hasonló eset fordult elő, a tanulók saját verziókat csináltak a Squid Game játékaiból.

A sorozatot 15 év fölöttieknek ajánlják, mert az epizódokban szex, erőszak és gyilkosság található, ám a széria a jóval fiatalabbakat is beszippantotta. Szakemberek ezért azt tanácsolják a szülőknek, hogy figyeljenek jobban oda a gyerekeik tartalomfogyasztási szokásaikra.

(Metro)

Gyerekek médiafogyasztása:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top