nlc.hu
Életmód

A templomokban is kötelező lesz a maszkviselés

Szigorítanak és maszkviselésre buzdítanak a hazai egyházak

Dübörög a negyedik hullám és emellett a magyarországi egyházak sem mehetnek el szó nélkül. Maszkviselés, kézfertőtlenítős áldozás és zéró szenteltvíz vár majd ránk a templomokban.

Közleménnyel jelentkezett a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnökségi Tanácsa és a katolikus egyházmegyék. A reformátusok a járványt egységesen kezelik, és mindenkit arra kérnek, hogy az istentiszteleteken, egyházi és iskolai rendezvényeken viseljenek maszkot, és aki még nem tette, az maga és a környezete érdekében mielőbb vegye fel az oltást – írja a Telex.

Szigorítanak és maszkviselésre buzdítanak a hazai egyházak

Maszkot viselő hívők egy orosz katolikus templomban idén tavasszal (fotó:

A Magyar Katolikus Konferencia esetében az egyházmegyék maguk dönthetnek a korlátozásokról, de a főegyházmegye maszkviselésre kéri híveit a zárt helységekben. A szenteltvíztartókat ismét kiürítik, a miséken mellőzik a kézfogást, az áldoztatás előtt pedig mindenkinek kezet kell fertőtlenítenie. Az intézkedések november 7-től lépnek életbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top