nlc.hu
Életmód

A testvére adataival visszaélő zalaegerszegi férfi

Kimászkált a karantén alatt, péksütit lopott, majd a testvérével vitette el a balhét

Másfél évet kapott a zalaegerszegi férfi.
Kijárási tilalom

Jogerősen másfél éves börtönbüntetést szabott ki a Zalaegerszegi Járásbíróság arra a férfira, aki tavaly áprilisban sorozatosan megszegte a járványügyi szabályokat, lopáson is érték, de mindannyiszor a testvére adatait adta meg a sajátjaként – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t. Bartalné Mentes Judit közölte: a vádlott tavaly áprilisban háromszor szegte meg a kijárási korlátozásról szóló rendeletet – kétszer indok nélkül hagyta el a lakóhelyét, egyszer pedig nem tartott be a másfél méteres távolságot -, amiért összesen 90 ezer forint helyszíni bírságot kapott. Az utóbbi esetben nem fogadta el a helyszíni bírságot, ezért a rendőrök feljelentést tettek ellene, de további 30 ezer forint bírsággal is sújtották, amikor egy benzinkút üzletéből péksüteményt próbált lopni. A vádlottnál egyik esetben sem voltak személyazonosításra alkalmas okmányok, az adatait bemondás alapján rögzítették. Egy rendőrségi kihallgatás során derült csak ki, hogy a férfi minden esetben a testvére adatait adta meg, az ő nevében írta alá a dokumentumokat. 

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottat büntetőügyben elkövetett hamis vád, négyrendbeli, szabálysértésre vonatkozó hamis vád, továbbá ötrendbeli, folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítélte másfél év börtönbüntetésre a csütörtökön tartott előkészítő ülésen. Az ítéletet a vádlott és a védője, valamint az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top