nlc.hu
Életmód

Intenzív osztályra került az oltástagadó család

Az oltástagadó apa elhunyt, a család többi tagja kórházban – mindannyian hamis védettségi igazolvánnyal rendelkeztek

Az édesapa elhunyt, a felesége állapota pedig nagyon súlyos, az orvosok az életéért küzdenek. A kórházi dolgozóknak lettek gyanúsak a család védettségi igazolványai, ezért értesítették a hatóságot.

Egy budapesti család egyetlen tagja sem oltatta be magát, ám mivel a külföldi utazásaik miatt szükségük volt védettségi igazolványra, ezért alternatív útvonalon szereztek be maguknak hamisítványokat. A Blikk forrásai szerint mindannyian elkapták a koronavírust, és kis időn belül egy kórház intenzív osztályán kötöttek ki, és még a gyerekek is lélegeztetőgépre kerültek. A családfő életét nem tudták megmenteni, a felesége életéért még küzdenek, eközben pedig a rendőrség vizsgálja a család birtokában lévő védettségi igazolványokat.

Intenzív osztályra került az oltatlan budapesti család

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A lap információi szerint jelenleg 17 hamis védettségi igazolvány ügyében nyomoz a magyar rendőrség, ezek elkészülésében sok esetben orvosok, nővérek vagy ápolók működtek közre pénzért. A legnagyobb ügy idén nyáron pattant ki Kótajon, ahol a háziorvost azért vitték el a TEK-esek, mert ötvenezer forintért adta a pácienseknek a hamis papírokat. Dr. A. Akeef azóta már szabadlábra került, de még nem zárult le ellene a nyomozás. Magyarországhoz képest a szomszédos Ukrajna valóságos paradicsoma a hamis védettségi igazolványoknak, egyes információk szerint akár 800 ezer hamis igazolvány is közkézen foroghat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top