nlc.hu
Életmód

A fém felsőrész a sztárok divatkedvence

Újhullámos metál lady-k: Bella Hadid után Elle Fanning is fémbe burkolta magát

A fémes részletek kifejezést új szintre emelték a divatban, a vörös szőnyegen legalábbis biztosan.

Most, hogy már a pucérruhákat nincs hova tovább csupaszítani, a divattervezőknek új, hatékonyabb megoldást kellett keresni, hogy kedvenc sztárjaink testvillanthassanak a vörös szőnyegen. A jelek szerint pedig egy régi klasszikusban lelték meg a megoldást, a fém felsőkben. 

Készülhet az öltözék a középkori páncélokat idéző (és egyébként ötletileg onnan eredeztethető) felsőként, mely praktikusan az adott színésznő domborulatait mintázza meg, és ily módon bár takar, a képzeletre sem bíz sok munkát. A trend ott van a jövő évi tavaszi trendek közt is, Tom Ford 2020-as tavaszi kollekciója azonban egyelőre még említésre méltóbb, Zendaya ugyanis az azévi Critics’ Choice Awards vörös szőnyegén tündökölt egy bemuttott kreációban. De Gwyneth Paltrown is láthatta a pink fémlapot a nagyérdemű azon fele, akik a múlt év februári Harper’s Bazaart lapozgatták Amerikában. Divattörténeti fun fact: nem ez volt az első fűzőszerű fém felsőrész, a 15000 dolláros mellaphoz hasonlót bemutatott már Yves Saint Laurent is 1969-ben, aztán jött Issey Miyake a nyolcvanas években, és Alexander McQueen 1996-os átlátszó változata is megemlítendő a témában.

Zendaya a 2020-as Critics' Choice Awards vörös szőnyegén Tom Ford fém topban és hozzá illő maxi szoknyában.

Zendaya a 2020-as Critics’ Choice Awards vörös szőnyegén Tom Ford fém topban és hozzá illő maxi szoknyában. (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Gwyneth Paltrow a 2020. februári amerikai Harper's Bazaar címlapján, a Tom Ford által tervezett fém felsőben.

Gwyneth Paltrow a 2020. februári amerikai Harper’s Bazaar címlapján, a Tom Ford által tervezett fém felsőben. (Fotó: Harper’s Bazaar – Zoey Grossman)

Egy torzószerű fém lap azonban mégiscsak sokat takar, nem úgy az az avantgárd Schiaparelli ruha, amelyet Bella Hadid viselt az idei Cannes-i Filmfesztiválon. Az estélyi ruha mellrészén a takarásról egy, a ruhához tervezett, a tüdő főhörgőit ábrázoló nyakék gondoskodott. A divatháztól persze nem szokatlan a meghökkentő formavilág, a kezdetektől híres volt néhai alapítója egyedi látásmódjáról, melyet a mostani tervezők is úgy tűnik, egyre inkább megtanulnak kamatoztatni és divatossá tenni.

Bella Hadid a Cannes-i Filmfesztiválon Schiaparelli ruhában.

Bella Hadid a Cannes-i Filmfesztiválon Schiaparelli ruhában. (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Hasonlóan bátor szettet választott magának a minap Elle Fanning is, aki az InStyle Awards-on jelent meg egy kristályokkal kirakott, láncszemet formázó fém felsőben (és egy egyszerű fekete maxi szoknyában). A Balmain divátház által jegyzett kreáció amilyen robosztus volt szemből, annyira filigrán hátulról – mindössze egy vékonyka aranyszín láncocska tartotta a színésznő testén.

Elle Fanning a 2021-es InStyle Awards vörös szőnyegén Balmain fém felsőrészes ruhában.

Elle Fanning a 2021-es InStyle Awards vörös szőnyegén Balmain fém felsőrészes ruhában. (Fotó: Amy Sussman/WireImage)

A vörös szőnyegen történt ez is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top