Trend

A 10 legemlékezetesebb ruhaismétlés a vörös szőnyegen

Volt, aki már akkor is megtette, amikor nem volt trendi. És olyan is, aki 56 év után vette fel újra ugyanazt a ruhát.

10. Katalin hercegné

vörös szőyeg ruhaismétlés

Katalin hercegné (Fotók: Samir Hussein-WireImage / Mark Milan-GC Images)

Katalin hercegné volt az, aki igazán divatba hozta a ruhaismétlést a hírességek körében, így tőle a legkevésbé sem volt meglepő, hogy a vörös szőnyegen is bevállalta kétszer ugyanazt a ruhát. A virágos Alexander McQueen estélyit először a 2017-es BAFTA-díjátadón láthattuk rajta, míg másodjára, az aktuális trendeknek megfelelően átalakított vállrésszel tavaly, a Nemzeti Arcképtár gáláján viselte.

9. Jane Fonda

vörös szőyeg ruhaismétlés

Jane Fonda (Fotók: Allen Berezovsky-Getty Images / AxelleBauer-Griffin-FilmMagic)

Jane Fonda a Saint Laurent 2016-os őszi-téli kollekciójának hollywoodi bemutatóján jelent meg ebben, a francia divatháztól származó szettben. Két hónappal később a UCLA Környezetvédelmi Intézetének fenntarthatósági estjére volt hivatalos, ahol stílusos módon újrahasznosította az öltözéket.

8. Helen Mirren

vörös szőyeg ruhaismétlés

Helen Mirren (Fotók: Mike Marsland-WireImage / Dave J Hogan-Getty Images)

Helen Mirren 2012 decemberében, a Hitchcock című film londoni premierjére választotta ezt a virágos Dolce & Gabbana ruhát. Négy hónappal később aztán újra előkapta a gardróbból, rávett egy egyszerű, fekete kardigánt, és ebben ment el Károly herceg alapítványa, a Prince’s Trust díjátadó ceremóniájára.

7. Winona Ryder

vörös szőyeg ruhaismétlés

Winona Ryder (Fotók: Lawrence Lucier-FilmMagic / JB Lacroix-WireImage)

Winona Ryder ruhája már akkor vintage darab volt, amikor 2005-ben, a Gyilkos labda – A kerekesszék harcosai című film premierjére először felvette. Kilenc évvel később a Help Haiti Home jótékonysági gálán került elő újra a hálós kis fekete. Utóbbi alkalommal ráadásul teljes egészében érvényesülhetett a ruha és a színésznő alakja is.

6. Keira Knightley

vörös szőyeg ruhaismétlés

Keira Knightley (Fotók: Ferdaus Shamim-WireImage / Karwai Tang-WireImage)

Keira Knightley 2008-ban, a Finch & PartnersBAFTA-előpartiján jelent meg először ebben a Chanel tüllruhában, majd 2013-ban egy beteg gyerekeket segítő jótékonysági szervezet, aSerious Fun gáláján viselte megint. A kreáció olyan örök érvényű darab, amit akár ma is felvehetne újra.

5. Cate Blanchett

vörös szőyeg ruhaismétlés

Cate Blanchett (Fotók: Jeff Vespa-WireImage / Venturelli-WireImage)

A mindig bravúrosan stílusos Cate Blanchett a 2014-es Golden Globe-ruháját húzta fel újra a 2018-as Cannes-i Filmfesztivál egyik eseményére. Ez a pazar Armani estélyi persze bőven meg is ért két viselést.

4. Kirsten Dunst

vörös szőyeg ruhaismétlés

Kirsten Dunst (Fotók: Theo Wargo-WireImage / David M Benett-Dave Benett-Getty Images for Chopard)

A két kép között 13 év telt el. Kirsten Dunst 2004-ben a Vanity Fair Oscar-partiján viselte ezt a csipkefüggönyre hajazó Christian Lacroix kreációt, majd 2017-ben a Chopard gálájára újra ebben érkezett. A színésznőnek inkább jót tett az idő múlása, a ruha színének már kevésbé.

3. Kate Moss

vörös szőyeg ruhaismétlés

Kate Moss (Fotók: Granitz-WireImage / Lawrence Lucier-FilmMagic)

A kétezres évek első felében a ruhaismétlés a legkevésbé sem volt trendi a sztárvilágban, így Kate Moss tulajdonképpen megelőzte a korát, amikor 2004-ben, a Coty százéves jubileumi ünnepségére újra felkapta azt a vintage ruhát, melyben 1998-ban a Cannes-i Filmfesztiválon is járt.

2. Victoria Beckham

vörös szőyeg ruhaismétlés

Victoria Beckham (Fotók: David M Benett -Dave Benett-Getty Images for HUGO BOSS / Stefanie Keenan-Getty Images for VIOLET GREY)

Ha valakire, akkor Victoria Beckhamre nem jellemző, hogy kétszer ugyanazt a ruhát venné fel, már csak azért sem, mert leggyakrabban a saját kreációiban jár, ezzel is reklámozva a kollekcióit. Ezt a szintén saját tervezésű nadrágkosztümöt viszont két alkalommal is láthattuk rajta: először tavaly szeptemberben a GQ Men of the Year díjátadón, majd novemberben a Violet Grey x Victoria Beckham díszvacsorán.

1. Rita Moreno

vörös szőyeg ruhaismétlés

Rita Moreno (Fotók: Backgrid UK-Profimedia / Dan MacMedan-WireImage)

Minden idők leglátványosabb vörös szőnyeges ruhaismétlését egyértelműen Rita Moreno prezentálta. A 2018-as Oscar-gálán ugyanis ugyanabban a – névrokona – Pitoy Moreno által tervezett estélyiben jelent meg, melyben 1962-ben átvette az aranyszobrot a West Side Story női főszerepéért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top