nlc.hu
Sztárok

Kölcsönkapott királyi ruhák

Hercegnők, királynők akik 30, 40 éves ruhákat viselnek, amik a mama szekrényében lapultak

A királyi családokban is előfordul, hogy egy-egy ruha generációról generációra öröklődik.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, II. Erzsébet kedvenc unokája, Beatrix hercegnő július 17-én, szűk körű szertartáson fogadott örök hűséget párjának, Edoardo Mapelli Mozzinak. A hercegnő az eseményre a királynőtől kapott kölcsön egy Norman Hartnell-ruhát, melyet II. Erzsébet 1962-ben az Arábiai Lawrence című film londoni premierjén viselt először. A tiara szintén az uralkodó ékszere, amit a saját esküvőjén viselt.

II. Erzsébet a filmpremieren és Beatrix hercegnő az esküvőjén viselte a ruhát

II. Erzsébet a filmpremieren és Beatrix hercegnő az esküvőjén viselte a ruhát (Fotók: Getty Images/ Instagram@The Royal Family)

Az uralkodócsaládokban egyáltalán nem példa nélkül való, hogy nem csupán a patinás ékszerek, de akár ruhák is öröklődnek, generációról generációra. 

A svédeknél szinte már hagyomány

Viktória svéd királyi hercegnő például már több alkalommal és az édesanyja ruhatárából választott magának egy-egy öltözéket. 2017 augusztusában egy konferencián vett részt Stockholmban, ahol egy sikkes, sárga összeállításban jelent meg. Ugyanezt a ruhát viselte Szilvia királyné 1978-ban, a svéd királyi pár moszkvai látogatásán. A hercegnő a szetthez tartozó kalapot ugyan nem vette fel, ám könnyen lehet, hogy az eredetileg azt díszítő kendőből készült a nyakában látható masni.

Szilvia királyné Moszkvában, Viktória hercegnő pedig Stockholban viselte a ruhát

Szilvia királyné Moszkvában, Viktória hercegnő pedig Stockholban viselte a ruhát, 39 év különbséggel (Fotók: Getty Images)

Viktória a 2018-as Nobel-gálán egy rózsaszín-szürke Nina Ricci ruhában jelent meg, melynek az eredeti tulajdonosa a szintén Szilvia királyné volt, aki 1995-ben viselte, ugyanezen az eseményen. (Ide kattintva megnézheted, neki hogyan állt a kreáció.)

A svéd királyi család a 2018-as Nobel-gálán (Fotó: Pascal Le Segretain/WireImage)

A svéd királyi család a 2018-as Nobel-gálán (Fotó: Pascal Le Segretain/WireImage)

Egy jó Chanel sokáig eláll

Caroline monacói hercegnő 2000-ben, a monacói Táncfórum díjátadójára vette fel ezt a Chanel estélyit, mely már akkor is négyéves volt, hiszen a francia divatház 1996-os haute couture kollekciójából való. 17 évvel később a lánya, Charlotte Casiraghi kapta elő a családi gardróbból a ruhát, a Grace hercegnő Alapítvány jótékonysági báljára.

Caroline monacói hercegnő 2000-ben, lánya 17 évvel később

Caroline monacói hercegnő 2000-ben, lánya 17 évvel később (Fotó: Profimedia/Getty Images)

Holland módra

Beatrix, a későbbi holland királynő 1965-ben jelentette be eljegyzését Amsbergi Miklóssal. Az akkor készült fotókon a kor legaktuálisabb divatjának megfelelő, mintás ruhában látható. A kreáció 2005-ben bukkant fel újra, amikor a királynő menye, az azóta elhunyt Friso holland királyi herceg felesége, Mabel viselte egy esküvőn.

Beatrix az eljegyzésén, menye egy esküvőn, ugyanbban a ruhában

Beatrix az eljegyzésén, menye Pieter Christiaan herceg esküvőjén, ugyanbban a ruhában (Fotók: Getty Images)

Letícia is spórolt

Letícia spanyol királynéről tudjuk, hogy szereti a fast fashion ruhákat, de egyéb módokon is spórol a ruházkodásán. 2018-ban a spanyol divatszakma legrangosabb díjátadó gáláján egy cseresznyepiros ruhában jelent meg, melyet azonban nem egy luxusdivatház aktuális kollekciójából, hanem az anyósa gardróbjából választott. Zsófia királyné először 1980-ban, a spanyol királyi pár hollandiai látogatásán viselte a ruhát, majd később több más alkalommal is, ám így is sikerült tökéletes állapotban megőriznie a menye számára.

Zsófia királyné 1980-ban, Letícia 2018-ban

Zsófia királyné 1980-ban, Letícia 2018-ban (Fotók: Getty Images)

Még több királyi ruha

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top