nlc.hu
Sztárok

Beatrix hercegnő esküvői fotók

Megérkeztek az első fotók Beatrix hercegnő titkos esküvőjéről

II. Erzsébettől kölcsönkapott ruhában, az uralkodó tiarájában ment férjhez Beatrix hercegnő a legnagyobb titokban.

Két napja derült ki, hogy Beatrix hercegnő a legnagyobb titokban összeházasodott Edoardo Mapelli Mozzival. II. Erzsébet kedvenc unokájának háromszor kellett elhalasztania az esküvőjét, kétszer az apja körüli botrányok, egyszer pedig a járvány miatt.

A pár végül július 17-én, egy kisebb, meghitt szertartáson mondta ki a boldogító igent Windsorban, és megérkeztek az első hivatalos fotók is az esküvőről:

Beatrix hercegnő Edoardo Mapelli Mozzi titkos esküvő

Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi titkos esküvő után II. Erzsébet és Fülöp herceg társaságában (Fotó: Instagram/The Royal Family)

A 31 éves hercegnő csak úgy ragyogott a nagy napon, az esküvői ruhát pedig maga II. Erzsébet adta neki kölcsön. A Norman Hartnell tervezte elefántcsontszínű ruhát az uralkodó még 1966-ban viselte egy hivatalos ünnepségen. Beatrix kérésére kissé felfrissítették az öltözéket, egyebek mellett puffos organza ujjakkal egészítették ki az eredetileg ujjatlan ruhát.

Beatrix hercegnő Edoardo Mapelli Mozzi titkos esküvő

Beatrix hercegnő abban a ruhában mondta ki az igent a titkos esküvőn, amelyet II. Erzsébet viselt 1966-ban (Fotó: Instagram/The Royal Family)

De nem a ruha volt az egyetlen dolog, amit a kedvenc unoka II. Erzsébettől kapott. Beatrix esküvői megjelenését az a gyémánt tiara tette tökéletessé, amelyet II. Erzsébet a saját esküvőjén viselt 1947-ben.

II. Erzsébet és Fülöp herceg esküvő 1947

II. Erzsébet azt a tiarát viselte a saját esküvőjén 1947-ben, amely most a titokban megházasodott Beatrix hercegnő fején volt (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

(Daily Mail)

(Nyitókép: Jonathan Brady – WPA Pool/Getty Images)

Még több esküvői ruha, amit hercegnők viseltek:

Katalin hercegné menyasszonyi ruhája megváltoztatta a divatot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top