nlc.hu
Életmód

Szlovák vásárlótömeg a határmenti plázákban

Megrohamozták a határmenti magyar bevásárlóközpontokat a szlovák vásárlók

A határ közelében élők igyekeznek kihasználni a lehetőséget és nem csak a számukra kedvező euróárfolyam miatt vásárolnak Magyarországon.
vásárlás

A héten jelentette be a szlovák kormány, hogy csütörtöktől a koronavírusjárvány miatt két hétig kijárási tilalmat vezetnek be az országban. Az élelmiszerüzleteken kívül, csak a nélkülözhetetlen termékeket áruló boltok nyithatnak ki. Ezért a határhoz közeli településekről sokan Magyarországon intézik a karácsonyi bevásárlást – számolt be az RTL Híradó.

A határ magyar oldalán ugyanis minden üzlet nyitva lehet. Győr csupán 10 km-re van a szlovák határtól, így a lezárások óta egyre többen jönnek onnan vásárolni Magyarországra. A határon ugyanis egyelőre semmilyen ellenőrzés nincs.

Az RTL Híradó által megkérdezett virológus szerint járványügyi szempontból nem jelentenek új veszélyforrást a szlovák vásárlók. “A járvány most már mindenütt jelen van. Azt gondolom, ez nem egy olyan óriási, plusz kockázatnövekedés egyik ország részéről sem” – nyilatkozta Boldogkői Zsolt.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top