nlc.hu
Életmód

Ennyit költenek a magyarok prostituáltakra

Megdöbbentő kutatás: milliárdokat költ a magyar prostitúcióra

Meglepő, mennyit költ átlagosan egy magyar háztartás prostitúcióra.

Magyarországon 326,5 millió eurót, vagyis – éves átlagos euróárfolyammal átszámítva – 114,6 milliárd forintot költött a lakosság prostitúcióra, mely az összes kiadás 0,5 százalékát képezte – írja a Pénzcentrum. Mivel a lakosságszám múlt év elején még 9,9 millió felett volt, ezt azt jelenti, hogy átlagosan nagyjából 11 600 forint (kb. 33 euró) jutott erre a szolgáltatásra fejenként a tavalyi évben.

Az Eurostat friss statisztikái szerint múlt évben a háztartások összes kiadásának (lakhatás, rezsi, élelmiszer, üzemanyag, egészség, oktatást, stb.) fél százalékát képezte a prostitícióra fordított összeg. Luxemburgban költ csak a lakosság nagyobb arányban erre a szolgáltatásra: a kiadásaik 1 százalékát képezi ez a költség.

Prostituált pénz fogad el egy autóból

Illusztráció: Getty Images

Az Eurostat adatai szerint az abszolút vezető ország Luxemburg, hiszen – bár Bosznia Hercegovina lakossága csaknem 5 százalékot áldoz a prostució és egyéb szolgáltatásokra, nem tudjuk, mekkora részt tesz ki ebből valójában a prostitíció. Luxemburgban azonban a 4,3 százalékból 3,3-at tesznek ki az egyéb szolgáltatások, és kerek 1 százalékot a prostitúció. Magyarországon pedig fél százaléka az összes kiadásnak prostitúcióra, és 0,4 egyéb szolgáltatásra fordítódik.

A magyarok a járvány előtt az összes kiadás 0,8 százalékát áldozták  erre a szolgáltatásra.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top