nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós szerint ekkor fog gyengülni a negyedik hullám

Rusvai Miklós szerint ekkorra fog érezhetően gyengülni a negyedik hullám

A virológus szerint hamarosan érezhető lesz a negyedik hullám gyengülése.
Rusvai Miklós

Három járványadat már csökkenésnek indult, és lassan a halálozások száma is követi majd ezt a tendenciát – mondta Rusvai Miklós az ATV Start című műsorában, vagyis úgy tűnik, leszálló ágba került a koronavírus negyedik hulláma.

A virológus szerint karácsonyra már érezhető lesz a csökkenés. A kérdés csak az, hogy mikor érkezik meg az omikron, mert szerinte a koronavírus új változata elindíthatja az ötödik hullámot.

Hosszabb távon a vírus jövőjét az jelentené, ha megtanulna együtt élni velünk. A vírusnak ugyanis nem érdeke, hogy végezzen a gazdatesttel, hiszen úgy ő maga sem tud fennmaradni. Rusvai Miklós szerint ha az omikron fertőzőbb, de gyengébb megbetegítőképességgel bíró variánsnak bizonyulna, az ennek a bekövetkeztét jelentené, erre vonatkozóan azonban egyelőre nincsenek adatok.

A virológus hozzátette, a gyerekek oltásával ő várna még egy-két hónapot, hogy kiderüljön, milyen megbetegedési arányokat produlál itthon az omikron, és hogy kiderüljön, hogyan hat a gyerekekre a vakcina.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top