nlc.hu
Életmód

Kristina Kika Dzsukics szerb influenszer halála

Öngyilkos lehetett a 21 éves szerb influenszer

Kristina Kika Dzsukics fiatal szerb influenszer a feltételezések szerint az internetes zaklatások miatt vetett véget az életének.
Kristina Kika Dzsukics szerb influenszer

December 8-án holtan találták Belgrádban Kristina Kika Dzsukics szerb youtubert és influenszert. Egyes feltételezések szerint a 21 éves lány azért lett öngyilkos, mert nem bírta elviselni az interneten őt érő gyűlölködést és zaklatást.

A 168.hu azt írja, hogy a lány több videójában kritizálta a balkáni youtubereket, mert szerinte nem fogták fel, milyen rossz hatást gyakorolnak a gyerekekre. Miután megemlítette az egyik legnépszerűbb youtubert, Bogdan Ilicset, azaz Baka Prase-t, a férfi és követői támadni kezdték őt. Ilics még egy dalt is közzétett 2019 októberében, amelyben Dzsukicsot és édesanyját sértegeti. A hétmilliós nézettségű számot csak a lány halála után vette le a videómegosztóról.

Több portál is arról számolt be, hogy az üggyel kapcsolatban Baka Prase-t is kihallgatta a rendőrség, és ettől kezdve terjedt az a narratíva, hogy öngyilkosság történt, aminek a hátterében online zaklatás, illetve a két youtuber között kialakult konfliktus áll.

A youtuber emiatt végül egy videót is közzétett pár napja, amiben sír, és azt állítja, hónapokkal korábban bocsánatot kért Dzsukics-tól, akivel egy idő után baráti lett a kapcsolata. Beszélt arról is, hogy tudomása szerint a lány nem az internetes zaklatás miatt vetett véget az életének, de többet nem árult el.

A szerb média állításait egyelőre nem erősítette meg sem a rendőrség, sem a lány családja. A nyomozás jelenleg is zajlik.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: Instagram/kikax3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top