nlc.hu
Életmód

Enyhe ítélet a gyerekgyilkosságban

Mennyit ér egy 16 hónapos élete? 4 évet kapott az anya, aki hagyta, hogy élettársa halálra verje a kislányát

Megszületett az ítélet a 16 hónapos Star Hobson meggyilkolásában, aki hónapokig tartó bántalmazás után halálos sérüléseket szenvedett otthonában.

Star Hobson alig 16 hónaposan halt meg családon belüli erőszak miatt, az anyja, Frankie Smith és élettársa, Savannah Brockhill bántalmazása következtében. Az anyát felmentették a gyilkosság vádja alól, de négy év börtönre ítélték a kisgyermek halálának közvetett okozásáért, segítségnyújtás elmulasztásáért. Az élettárs, Brockhill életfogytiglant kapott, amiből 28 évet kell mindenképpen leülnie.

A kislányt 2020. szeptember 22-én szállították kórházba abból a lakásból, ahol az anyjával és Savannah Brockhillel élt a West Yorkshire-i Keighley-ben, de a sérülései halálosak voltak, nem tudták megmenteni. Halála miatt gyilkossággal vádolták az anyát és élettársát, az ítéletet pedig tegnap hozták meg. Ám a közvélemény szerint nagyon enyhe ítélet született, és többet kellene kiszabni egy kisgyerek hónapokon át tartó bántalmazásáért, amibe végül belehalt.

Star Hobson

Star Hobson alig 16 hónaposan halt meg (Kép: West Yorkshire Police)

A tárgyaláson fény derült arra is, hogy a kislányért sokan aggódtak a környezetében, tágabb családjában, mert a halála előtti hónapokban már titokzatos zúzódások tűntek fel az alig egyéves gyerek testén. Emiatt többször kihívták a családra a gyámügyet és a rendőröket – utoljára a halála előtti héten –, ám az anya és az élettársa minden alkalommal meggyőzte a szociális munkásokat, hogy csak véletlen balesetek miatt vannak zúzódások a gyereken. A tárgyalás során aztán az orvosszakértők megállapították, hogy rendszeresen bántalmazták fizikailag a kislányt a visszamaradt sérülések alapján.

Frankie Smith, Savannah Brockhill

Balra Star Hobson anyja, Frankie Smith, jobbra az élettárs, Savannah Brockhill (Kép: West Yorkshire Police)

Star Hobson családja a gyilkosok „megdöbbentően enyhe büntetését” kifogásolta, és felszólította Nagy-Britannia legfőbb jogi tanácsadóját, hogy vizsgálja felül a kiszabott büntetéseket. A Sunnak nyilatkozva a 68 éves Frank Smith, Star dédnagyapja azt mondta, reméli, hogy a kislány gyilkosai „a börtönben rohadnak meg”, és feltette a kétségbeesett kérdést: „Ennyit ér Star élete? Frankie négy év múlva szabadul – ez milyen igazságszolgáltatás?”

A dédnagypapa szerint Brockhill halálbüntetést érdemelt volna, amiért rendszeresen fizikailag bántalmazta az élettársát és annak kislányát is – ami végül tragédiába torkollott. Frank Smith szerint az anya is sokkal több büntetést érdemelne: „Frankie végignézte, ahogy a gyermeke meghal. Többször hazudott, hogy eltüntesse a saját és Brockhill nyomait. Mindketten megérdemlik, hogy börtönben rohadjanak meg.”

Családon belüli erőszak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top