nlc.hu
Életmód

Szex a menopauza után

A szex mentette meg a mellrákos nő életét

Ha szex közben a párja nem tapintja ki a csomót a nő mellében, ma már talán nem is élne.

Az 52 éves Tina Gray két éve ment át menopauzán, de határozottan kitartott amellett, hogy folytatni akarja a szexuális életét a férjével, Dezzel. Tudták, hogy milyen fontos időszak ez az életükben, tudatosan igyekeztek életben tartani szerelmük szikráját, és közelebb kerültek egymáshoz, mint valaha.

A mellráknál életmentő lehet a korai felismerés (Fotó: Pexels.com)

A mellráknál életmentő lehet a korai felismerés (Fotó: Pexels.com)

Tina úgy gondolta, hogy valami szokatlant érez a bal mellében, ezért megkérte Dezt, hogy ellenőrizze – és a férfi azonnal felfedezett egy csomót, amiről korábban biztos volt, hogy nem volt ott.

A nőnél kétoldali mellrákot diagnosztizáltak, és az orvos úgy érezte, hogy a bal mellében találtak csomót, valamint egy kisebb csomót a jobb mellében. Szerencsére egy műtéttel vélhetően teljesen el tudták kerülni a nagyobb bajt, egyelőre nem képződtek áttétek a testében.

„Amikor elkezdődött a menopauza, olyan volt, mintha ismét pubertáson mentem volna keresztül, de fordítva – mondja Tina. – Csak nyíltnak kellett lennem Dezzel, és közölnöm kellett, mit érzek, ahelyett, hogy ellöktem volna magamtól.

Nem arról van szó, hogy nem akartam vele szexelni, hanem arról, hogy néha nem tudtam, mert kényelmetlen volt vagy akár fájdalmas is. Ahelyett, hogy elszakított volna minket egymástól, csak közelebb hozott minket ez a betegség. A szexuális életünk nem ért véget, csak alkalmazkodnunk kellett.”

Tina és Dez októberben ünnepelték a 20. évfordulójukat, a nő most abban bízik, hogy újra összeházasodnak, hogy így is kifejezzék, mennyire szeretik egymást.
(VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top