nlc.hu
Életmód

Antibiotikumot adtak a tüneteire az áttétes mellrákban szenvedő édesanyának

Antibiotikumot adtak a tüneteire, most áttétes mellrák miatt kezelik az édesanyát

Victoria Power reméli, lesz még ideje arra, hogy kisfia mellett lehessen.

Victoria Power a húszas éveiben járt, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála. Miután kemoterápiát és sugárkezelést is kapott, illetve masztektómiát is végeztek rajta, úgy tűnt, hogy sikerült legyőzni a betegséget. Öt évvel később, 2022 végén azonban több aggasztó tünetet is tapasztalt, sokat köhögött, súlyából is veszített.

Miután orvoshoz fordult, a vizsgálatok alapján azt mondták, a felvételeken nem látszik semmi, és felírtak neki egy kis antibiotikumot. Néhány nappal később egy rutinvizsgálat miatt fel kellett keresnie a mellsebészettel foglalkozó orvost, aki korábban kezelte, és ő sajnos nagyon rossz híreket közölt vele,  a mellrák áttéteket képzett a tüdején, a máján, a csontjaiban és a nyirokcsomóiban is, és sajnos nincs remény a gyógyulásra. 

„Nem mondták meg, hogy meddig élhetek még így, én pedig nem kérdeztem rá, mert nem akarom tudni. Leginkább amiatt aggódok, hogy a kisfiam az édesanyja nélkül fog felnőni” – nyilatkozta a 33 édesanya. Ő és orvosa azonban nem adta fel teljesen a küzdelmet, Victoria Power februárban kezdte el a kemoterápiát, és most volt egy újabb CT-vizsgálaton, hogy ellenőrizzék, hogyan reagál a kezelésre.

Nő ül az orvosnál

Fotó: Getty Images

Ugyan fizikailag most nincsen túl jó állapotban, nagy fájdalmai vannak és gyorsan elfárad, de a reményt nem veszítette el.  „Sok nő volt már hasonló helyzetben, és vannak, akik öt évet vagy még annál többet is éltek egy ilyen diagnózissal. A kezelés segíteni fog, és igyekszek pozitív maradni, kiélvezni minden egyes pillanatot, amt csak lehet.”

Victoria Power azt is elmondta, azért osztja meg a történetét, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a BRCA1- és BRCA2-mutáció vizsgálata életeket menthet.

„A diagnózis után a fiatal korom miatt elküldtek genetikai vizsgálatra. Kiderült, hogy bennem is megtalálható az a mutáció, ami körülbelül 70-80%-kal növeli a mellrák, és körülbelül 50%-kal a petefészekrák kockázatát. Ha erről a rákdiagnózisom előtt tudtam volna, minden bizonnyal megműttettem volna magam. A testvérem, akiben szintén megtalálható a BRCA2, így is fog tenni.”

(via Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top