nlc.hu
Életmód

Rosina Al-Shaater, a szakállas nő

6 éve növeszti a szakállát a nő, így néz ki most

A brit nő tinédzserkora óta szőrtelenítette az arcát, majd egy nap úgy döntött, felhagy vele.

A Bristolban élő Rosina Al-Shaater policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenved, ennek egyik tüneteként pedig kamaszkora óta sűrű arcszőrzete nő. A lány 14 éves korától kezdve rendszeresen szőrtelenítette az arcát, később pedig felmerült benne a is, hogy lézeres beavatkozással vagy hormonkezeléssel próbál megszabadulni az arcszőrzettől. 6 évvel ezelőtt azonban kísérletképpen megnövesztette a bajuszát és a szakállát, kíváncsi volt rá ugyanis, hogyan reagálnak az emberek egy szakállas nő látványára.

Rosina Al-Shaater

Rosina Al-Shaater (Fotó: Instagram@littlemissblackbeard)

„Egy kicsit ijesztő volt, mert az arcszőrzetem olyasvalami volt, ami miatt mindig is szorongtam és szégyelltem magam. Látni akartam, meddig leszek képes elmenni így, fokozatosan pedig egyre izgatottabb és erősebb lettem, mint hogy elkeserített volna az élmény. Az utat járva sok olyan dolgot felismertem, melyek felnyitották a szemem” – idézte fel utóbb. Bár rengeteg kritikát és bántó megjegyzést is kapott, végül úgy döntött, továbbra sem válik meg az arcszőrzetétől.

„Nem akarom eltávolítani az arcszőrzetem csak azért, mert mások ezt várják el tőlem, el akarok jutni egy olyan pontra, ahol teljes mértékben elfogadom és szeretem magam” – fogalmazott egy interjújában. Hozzátette, ma már úgy érzi, az arcszőrzet nem csupán hogy nem csorbítja, hanem egyenesen kiemeli a nőiességét. 

Rosina rendszeresen jár borbélyhoz, ahol formára igazítják a bajuszát és a szakállát. 2020-ban saját Instagram-oldalt is indított, melyre rendszeresen tölt fel magáról szelfiket, illetve profi fotózásokon készült képeket is. 

A 29 éves nő gyakran kap olyan megjegyzéseket is, hogy a szakálla miatt nem fog magának párt találni. Akik azonban azt hiszik, egyedülálló, tévednek, ugyanis párkapcsolatban él. A barátja az arcszőrzetével együtt fogadta el.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top