nlc.hu
Életmód

Megóvta Liuék olimpiai döntőjét

Óvást nyújtottak be a magyarok Liu Shaolin Sándor és testvére döntője miatt

Vannak problémák ezzel a futammal bőven, jegyezte meg Bánhidi Ákos.

Liu Shaolin Sándor ugyan elsőként ért be a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres számában a pekingi téli olimpia hétfői napján, de a verseny után kizárták. A magyar küldöttség ezt követően úgy döntött, óvást nyújtanak be.

Nem gondolom, hogy bármi változtatás lenne, ez inkább arról szól, hogy érezzék a törődést, érezzék, hogy nem tartjuk igazságosnak, főleg egy olimpiai döntőben. Ez presztízs és nyomásgyakorlás a részünkről.

– nyilatkozta az M4 Sportnak Bánhidi Ákos, a magyar short track csapat válogatott edző-menedzsere.

Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. (Fotó:
MTI/Kovács Tamás)

„Nem szabad elfelejteni, hogy a futamot visszafújták egy pengetörés miatt. Ott az egyik külföldi kolléga a jégen kifejezetten arra utazott, hogy Sanyit kipiszkálja a futamból, többször szabálytalankodott ellene. Utána ez a futam, többek között egy ilyen ütközés miatt, le lett fújva, és csodálkozva láttam az újraindításnál, hogy az az ember még a jégen van. Vannak problémák ezzel a futammal bőven” – tette hozzá.

Megjegyezte azt is, Liu Shaolin Sándor a verseny után azonnal elhagyta a stadiont, és nincsen nagyon tapasztalatuk abban, mit lehet tenni, ha valakitől elvesznek egy olimpia aranyérmet, hiszen ez nagyon ritkán fordul elő. “Holnap reggel látom majd, hogy mit kell ez ügyben tenni” – fűzte hozzá.

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top