nlc.hu
Életmód

A Ghánai király fia

Egy igazi herceg játszik a Honvédnál, nem dőzsöl apja pénzén a ghánai király fia

Gyerekkorában hercegnek szólították.

Élete végéig henyélhetne, szórhatná apja pénzét a Honvéd új igazolása, de nem teszi: A Dinamo Kijevtől érkezett Mohammed Kadiri az egyik ghánai uralkodó sarjaként jött világra. A luxusautókkal készült fotói alapján futballistaként sem szűkölködik, de független életet él: korábban vízszerelőként is dolgozott – írja a Blikk.

„Gyerekkoromban hercegnek szólítottak. Egész nap henyélhetnék és élhetnék apám pénzéből, de korán eldöntöttem, hogy senkitől sem fogok függeni, a saját életemet élem – hangsúlyozta korábban egy orosz hírportálon, miután tisztázta: apja az egyik ghánai régió királya a milliós Tamaléban. – Mindenünk megvolt, de tudom, mi a nyomor. Hazatérve rendszeresen segítek a rászorulóknak.”

Mohammed Kadiri

Fotó: Vladimir Pesnya / Sputnik / Sputnik via AFP

Kadiri elárulta, vízvezeték-szerelőnek tanult, egy időben házról házra járt csöveket javítani. „Nem szerettem, de ha nincs a futball, valószínűleg a szakmában dolgoznék” – mondta szerényen.

Apjától csak egyszer, kamaszként kért segítséget, amikor ifistaként nem tudott megélni. A fivérei közül többen aranybányában dolgoznak, ketten fociznak. Eddig bátyja, Mohammed Fatau vitte a legtöbbre: az olasz Udinese akadémiája után első- és másodosztályú spanyol csapatokban is játszott.

„Hálát adok Istennek és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy itt lehessek. Szeretném segíteni a társakat és az edzőt is, hogy minél jobb helyezést érjen el a csapat” – idézte Kadirit a honvedfc.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top