nlc.hu
Életmód

Kiléptek a civilizációból, havi tízezer forintot költenek

Kevesebb mint 25 fontot költ egy hónapban az erdőben élő pár

Mathew és Lauren amit tud, maga termel meg, így jelentősen lecsökkentek a kiadásaik. Lauren régen Londonban élt, de nem vágyódik vissza a városba.

Se wifi, se tévé, se fürdőkád – egyre többen választják az off the grid életmódot, amit magyarul legkönnyebben visszatérés a természethez-ként fordíthatunk, vagy a civilizációból kilépésként.

ház, erdő, civilizáció,

Kilépett a civilizációból, keveset költ a pár (Illusztráció: PIxabay)

A 43 éves Mathew Plumb és a 28 éves Lauren Youngs Wales egyik erdős területén élnek. A család része még négy disznó, néhány csirke és Baby, a macska.

Mathew már Laurennel való megismerkedése előtt is két évig egyedül élt a természetben, sérült fák gondozásával foglalkozik. Lauren rendezvényszervező volt Londonban, onnan járt ki eleinte párjához az erdőbe. Elmondása szerint, akárhányszor visszament, utálta már a várost. Így, amikor a járvány az ő szakmájának is betett, végleg kiköltözött Mathewhoz. És azóta sem tért vissza.

A környezetbarát életmódjuk sok pénzt spórol nekik. Az áramot a napelemekből nyerik, hathetente vásárolnak gázt 25 fontért, ami körülbelül 10 ezer forint. Az állatokból tejtermék és hús is jut, tavasszal és nyáron pedig zöldség. Így a többi kiadással, amire szükségük van, elmondásuk szerint összesen átlag havi 25 fontot költenek rezsire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top