nlc.hu
Életmód

Megjátszotta a terhességét, hogy ne kelljen dolgoznia

Terhesnek hazudta magát, hogy szülési szabadságra mehessen

Az amerikai nő kamu terheshassal ment be a munkahelyére, hogy szülési szabadságra mehessen.
Terhes nő mutatja a pocakját

Egy amerikai nő többször megjátszotta a terhességét csak azért, hogy szülési szabadságra mehessen, de aztán lebukott.

Robin Folsom a Georgiai Szakmai Rehabilitációs Ügynökségnél dolgozott, amikor 2020 októberében bejelentette, hogy várandós, és szülési szabadságot vett ki. Évi 100 ezer dolláros (32 millió forint) fizetése volt, és 15 ezer dollár (4,85 millió forint) fizetett szabadságra volt jogosult.

Állítólagos terhessége azonban az egyik munkatársának gyanússá vált. A kolléga arra lett figyelmes, hogy mintha Folsom terhespocakja levált volna a testéről. A dolgok aztán még furcsábbá váltak, amikor a nő állítólag szült. Elkezdett fotókat küldeni a munkatársainak a babájáról, csakhogy a képeken különböző bőrszínű gyerekek voltak.

A nyomozás során kiderült, hogy az orvosi nyilvántartásban egyáltalán nem szerepelt, hogy a nő bármilyen terhességi vizsgálaton részt vett volna, az meg pláne nem, hogy gyereke született. Ráadásul a nő később megint azt állította, hogy terhes.

Folsom 2021 októberében felmondott a munkahelyén, miután a nyomozók kihallgatták. Ha elítélik, 10 évre is börtönbe zárhatják, és akár 103 ezer dolláros pénzbírságot kaphat.

Magyarországon is felbukkant egy hasonló szélhámos, bár az ő történetében több csavar is volt: a Rita doktornőként hírhedtté vált Ákos álorvosként praktizált, és azt állította, ikrekkel terhes, közben pedig pénzt csalt ki egy férfitól.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Ömürden Cengiz)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top