nlc.hu
Életmód

Hosszú sorok az élelmiszerboltok előtt Kijevben

Kígyózó sorokban állnak az emberek az élelmiszerboltok előtt Kijevben

Miután a hétvégi kijárási tilalom után újra kimehettek az emberek Kijevben, több élelmiszerüzlet előtt sorok alakultak ki.
Emberek sorban állnak egy élelmiszer-szupermarket előtt az ukrán fővárosban,

Miután Oroszország múlt csütörtökön hajnalban lerohanta Ukrajnát, Kijevben is voltak robbanások, ezért szombat délután öt órától egészen hétfő reggel nyolc óráig teljes kijárási tilalom volt az ukrán fővárosban.

Hétfő reggel aztán kinyitottak az élelmiszerboltok, és újraindult a közösségi közlekedés is, bár jóval ritkább járatokkal. Az egészségügyi minisztérium pedig a gyógyszertárakat kérte, hogy nyissanak ki a fővárosban.

Miután az emberek elhagyhatták az otthonaikat vagy az óvóhelyeket, hogy élelmiszert vegyenek, több üzlet előtt kígyózó sorok alakultak ki, ezen a videón az látható, hogy az egyik szupermarket előtt várakoznak az emberek: 

A kijárási tilalom hétfő este tíz órától kedd reggel hét óráig újra életbe lép. Ismételten arra kérték a kijevieket, hogy csakis abban az esetben menjenek ki az utcákra, ha feltétlenül szükséges.

(Kiemelt kép: Emberek sorban állnak egy szupermarket előtt az ukrán fővárosban, Kijevben 2022. február 26-án, miután Oroszország lerohanta Ukrajnát. Fotó: GENYA SAVILOV / AFP))

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top