nlc.hu
Életmód

Egy férfi Tiszabecsen 318 roma menekültet fogadott be

Egy férfi Tiszabecsen 318 roma menekültet fogadott be, miután senki más nem tette meg

Senki sem akarta befogadni a faluban az Ukrajnából érkező romákat.
ukrán menekültek

Beregszászról, Paládról, Tiszaújlakról menekültek, azok a roma családok, akiket végül egy ember fogadott be.

„Még az utcánk elején álló rendőr is hozzám irányította őket” – meséli az atv.hu-nak a falu legszegényebb embere, Lukács József, aki miután kiírta a közösségi médiában, hogy menekült roma családokat fogad be, elkezdtek a érkezni a további felajánlások: rokonok ajánlották fel a házaikat.

„Elintéztem, hogy minden portán legyen mobilvécé. Hozattam gyógyszert, tűzifát, élelmiszert, fertőtlenítőt, mindjárt megérkezik a kamion is a matracokkal – sorolja Lukács József. – Tegnap csak egy órát aludtam. Hogy honnan van erőm? Isten ad nekem. Ő segített rajtam, mikor az öcsém és a bátyám belefulladt a halastóba. És akkor is, amikor elvesztettem a munkámat. Most pedig én törlesztek másoknak. Ilyen egyszerű ez” – magyarázta a férfi.

Már több mint 660 ezer ember menekült el Ukrajnából valamelyik szomszédos országba az Oroszország által indított háború elől az utóbbi hat napban – közölte kedden az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR).

(atv)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top