nlc.hu
Életmód

Ez a férfi turistahajókon éli az életét

Felmondott, hogy különböző tengerjáró hajókon élje az életét – képek

A hajón való élet a világ legboldogabb emberévé tette.

A legtöbb ember nyaralni jár tengerjáró hajókra, de Mario Salcedo számára a tengerjáró hajók jelentik az otthonát, immár 23 éve. 

Az Oddity Central azt írja, hogy a nyugdíjas üzletember az elmúlt 23 évben több száz hajóúton vett részt, csak a közelmúltban tartott némi szünetet a Covid-járvány miatt, de az is csak 1,5 évig tartott.

Amúgy ritkán töltött egy-két napnál többet a szárazföldön.

Nem volt ez mindig így: a floridai Miamiból származó Salcedo élete nagy részét korábban azzal töltötte, hogy számos vállalatnál, köztük a Federal Expressnél dolgozott, a munkájából adódóan beutazta a világot, miközben azt látta, hogy mások milyen jól érzik magukat az utazgatásaik során. Aztán egy nap úgy döntött, hogy eljött az ő ideje, ezért 1997-ben, 47 évesen felmondott. Mivel ő hagyta ott a munkáltatóját, egy rakás juttatástól elesett, de ez sem tartotta vissza attól, hogy végigvigye az elhatározását.

Selcado, hajóút

Salcedo élete egy nagy hajóút (Fotó: Facebook)

Mielőtt kiugrott a munkahelyéről, Salcedo még soha nem volt hajóúton, ezért hat hajóutat foglalt le egymás után, hat különböző hajótársaságnál, hogy igazán belekóstolhasson egy ilyen utazásba. A kísérlet végén meggyőződött arról, hogy ez az az élet, amit a jövőben is folytatni akar.

„Egy kis ízelítőt adott abból, hogy milyen a cirkálás” – mondta Salcedo, hozzátéve: „Megerősítette bennem azt, amit előtte is gondoltam a hajózásról, és azt mondtam magamnak, én tényleg ezt akarom csinálni az életem hátralévő részében” – magyarázta a férfi.

Ezt a videót a New York Times készítette a férfival:

Salcedo különböző hajókon, többek között a legendás Voyager of the Seas, Liberty of the Seas vagy Oasis of the Seas hajóin is megfordult. Az elmúlt évtizedek alatt megtanulta, hogy kiiktassa az életéből az olyan időrabló tevékenységeket, mint pl. mosogatás, ruhamosás (hiszen azokat a személyzet végzi a hajókon) és helyette olyan dolgokkal foglalkozzon, amelyek örömmel töltik el. Bevallása szerint ez az életforma tette őt

a világ legboldogabb emberévé.

„Annyira hozzászoktam a hajókon való tartózkodáshoz, hogy sokkal kényelmesebb érzés számomra, mint a szárazföldön lenni” – mondta az All Things Cruise-nak.

Itt például az egyik hajó legénységével látható. Meglehetősen boldog arckifejezéssel az arcán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top