Igazi túlélő: 11 kilométert úszott a vízbe esett kutya

S. Z. | 2022. Március 17.
Egy hajóról vízbe esett a corgi, amelyik több mint 11 kilométert úszott a folyóban, és ennek köszönheti az életét.

Elképesztő kitartásának köszönhetően megmenekült egy kutya, amelyik beleesett egy folyóba Florida államban. Az egyéves corgi gazdája, Jon Atwood elmesélte, hogy az Indian folyón hajóztak a 65 lábas jachtjukkal észak felé, majd amikor az 520-as út hídja alatt haladtak át, észrevették, hogy a Jessica nevű kutyájuk eltűnt.

Miután végignézték a hajót, és sehol sem találták, két kis csónakot eresztettek vízre, hogy átvizsgálják a környéket, hátha rábukkannak a kutyára. Ám Jessica nem került elő.

Az eset előtt még sohasem volt vízben, így gazdái azt sem tudták, hogy négylábú kedvencük tud-e egyáltalán úszni. Több mint 24 órán át folytatták a keresést, majd a közösségi oldalakon kértek segítséget.

Az egyik bejegyzésük nyomán lépett velük kapcsolatba egy rockledge-i lakos, aki elmondta, hogy a hátsó kertjében találta meg a kutyát.

Ez azt jelenti, hogy a corgi több mint 11 kilométert úszott Rockledge partjáig.

A férfi visszautasította az 500 dolláros jutalmat, amit felajánlottak neki, a kutya gazdái pedig nagyon hálásak, hogy jól bántak Jessicával.

A corgi kedvelt kutyafajta világszerte, népszerűségükön sokat lendített, hogy II. Erzsébet nagy rajongója a fajtának, és maga is számos corgit tartott élete során.

(UPI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Elena Rogulina)

Exit mobile version