Életmód

Számold meg a hajszálaidat! (x)

Gyönyörű, dús haj – mindannyian erre vágyunk, hiszen hajkoronánk az egészségünket, erőnket és szépségünket is kifejezi. Azt is tudjuk, hogy időről időre a hajunk állaga, tapintása és textúrája is változhat. Függ a korunktól, az évszaktól, a táplálkozásunktól, az életmódunktól vagy éppen az egészségünktől.

Számold meg a hajszálaidat!(x)
Ha hullik a hajam, akkor beteg vagyok?

Nem feltétlenül jelent komolyabb betegséget a hajhullás, de tényleg gyakori, hogy valamilyen betegség áll az időszakos hajhullás hátterében, pl. egy gyulladt fog, vitaminhiány, rossz táplálkozás is lehet oka, ha egyre több hajszálat találunk a padlón vagy a párnánkon reggeli ébredéskor.

Mikor kezdjünk el aggódni?

Miután számtalan tévhit, félremagyarázott, tényként közölt információ kering az interneten, úgy döntöttünk, hogy inkább megkérdezzük neked egy kompetens szakértőtől, hogy pontosan milyen okok állnak a fokozott hajvesztés hátterében és, hogy mikor kezdjünk el igazán aggódni a hajhullás miatt.

Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász

Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor

Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor most segít tiszta vizet önteni a pohárba.

Beszéljünk a hajhullásról, milyen okok állhatnak a háttérben?

Férfiaknál gyakori a nemi hormonhoz kötődő, öröklődő androgén hajhullás, ami akár fiatal korban is elkezdődhet. Érdekes, hogy ez az androgén típusú hajhullás a nőknél is előfordulhat.

 

Menopauza után lassul az ösztrogéntermelés, és magasabb lesz az androgén hormon aránya, ami hajhulláshoz vezethet. Nőknél a hajhullást előidézheti még vérszegénység, vashiány, valamilyen gyulladás, bakteriális fertőzés, illetve némelyik pajzsmirigybetegség is.

Nem minden hajhullás kóros?

Egyáltalán nem. A hajunk különböző növekedési fázisban lévő hajszálakból áll. Ha egészséges egy hajszál akár 4-5 év is eltelik mire kihullik. Aggodalomra akkor van okunk, ha naponta több, mint 100 hajszálat veszítünk.

Honnan tudjuk, mennyi 100 hajszál?

Nagyon egyszerű, meg kell számolni. Bármennyire is furcsának tűnik, ez az egyetlen jó megoldás. Miután mindenkinek más textúrájú, vastagságú, hosszú egy-egy hajszála, nem lehet azt mondani, hogy 100 hajszál egy kisebb hajcsomó vagy egy nagyobb hajcsomó. 100 hajszál, az pontosan 100 db hajszál.

Megszámoltuk és tényleg több, mint 100 hajszál hullott ki, mit tehetünk?

Befejeztük a klinikai vizsgálatot a Helia-D Regenero Hajhullás Elleni Regeneráló Esszenciával. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen 4 hét alatt mindenkinél (25 fős csoport) 50%-al csökkent az elvesztett hajszálak száma. A vizsgálat 6. hetében pedig a hajnövekedés is értékelhetővé vált.

Tehát ha fokozott hajhullást tapasztalunk, van segítség. Bátran válasszuk a Helia-D Regenero termékcsalád regeneráló esszenciáit. Két változatban érhető el, koffeines és koffein mentes változatban.

Számold meg a hajszálaidat!(x)
A Helia-D Regenero Hajhullás Elleni Regeneráló Esszencia (Vegán formula) és a Helia-D Regenero Hajhullás Elleni Regeneráló Esszencia koffeinnel (Vegán formula) nők és férfiak számára is megoldást kínál. Csökkenti a hajhullást, megállítja a hajvesztés mértékét, a hajszálak megerősödnek, tartásuk és minőségük javul. Életképes hajhagymák esetén a haj újra növekedésnek indul. A 26 válogatott gyógynövény tehát segíthet a hajhullás megszüntetésében, rendszeres és folyamatos használata eredményes kezeléshez vezethet.

A Helia-D Regenero Hajhullás Elleni Regeneráló Esszencia koffeinnel, a 26 gyógynövényen kívül, a koffein jótékony hatásával is hozzájárul a hajhullás megakadályozásához. Antioxidánsai stimulálják az egészséges sejtek termelődését és megvédik azokat a szabad gyökök által okozott károktól, amelyek gátolják a hajhagymák működését. Bizonyítottan megállítja a hajhullást, és aktivizálja a haj növekedését, hiszen mélyen behatol a hajszálak gyökerébe.

Szintén a hajszálak belsejébe hatol a panthenol is, amely mindkét változatban megtalálható. A B5 provitamin beépülve megőrzi a hajhagymák egészségét, vízmegkötő képességének köszönhetően a hajszálak erősebbek, rugalmasabbak lesznek.

Még egy kiemelt közös összetevőről érdemes szót ejteni, és ez a niacinamid. Ez a B3-vitamin vízben oldódó formája, amely javítja a fejbőr vérkeringését, rugalmasságot és egészséges fényt biztosít a hajnak, így létfontosságú szerepet játszik a hosszú és erős haj növekedésében. A keratin építésének elősegítésével javítja a fizikailag/kémiailag sérült haj szerkezetét, valamint segítséget nyújt a száraz vagy sérült fejbőr helyreállításában is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top