nlc.hu
Életmód

Egyesült Királyság: ilyen drága

Az Egyesült Királyságban drága mulatság lett hosszan tusolni – fotó

Az Egyesült Királyságban egy férfi a felesége „1,65 font/órás zuhanyzása” miatt dühöngött a Twitteren.

Joggal, ugyanis április elseje óta hatalmas mértékben megugrott a lakossági energiaszámla az Egyesült Királyságban, ami miatt sok családnak komoly pénzügyi nehézségekkel kell szembenéznie. Az Energy UK kereskedelmi szervezet korábban arra figyelmeztetett, hogy a gáz- és villanyszámlák akár 50 százalékkal is emelkedhetnek, miután a szabályozó hatóság, az Ofgem az átlagos háztartásokban az árplafont 1,277 fontról 1,771 fontra (780Ft) emelte.

tus, zuhany

Fotó: Getty Images

Tedd Judge megosztott egy képet az energiamonitoráról:

A feleségem éppen zuhanyozik, és 1,65 fontba kerül egy óra. Őrület

– írta. Az Egyesült Királyságban április elsején a British Gas, az EDF, az E.ON, az SSE Scottish Power és a Bulb honlapjai összeomlottak, mivel emberek ezrei igyekeztek leadni a mérőórák leolvasását, hogy olcsóbb számlákat kapjanak az árplafon bevezetése előtt.

A helyzet ráadásul várhatóan tovább romlik majd, mivel a Bank of England előrejelzése szerint az infláció az idén hét százalék fölé ugrik majd. Folyamatosan nőnek a megélhetési költségek, drágul az energia, a benzin és az élelmiszerek is.  A Food Foundation jótékonysági alapítvány szerint már januárban is 4,7 millió brit felnőtt, vagyis a háztartások 8,8 százaléka tapasztalt élelmezési bizonytalanságot (az arányuk tavaly júliusban 7,3 százalék volt). 

Közülük egymillióan számoltak be arról, hogy ők vagy a családjuk valamelyik tagja egész nap nem evett, mert nem engedhették ezt meg maguknak, vagy nem jutottak ételhez. 

(VG, LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top