nlc.hu
Életmód

3 évente válnak és házasodnak, hogy a saját nevüket használhassák

Háromévente válik és újraházasodik a pár, hogy a saját nevüket használhassák

Nem tudtak megegyezni, kinek a nevét vegyék fel, így aztán három évig a férfi, aztán három évig a nő vezetéknevét használja a japán házaspár.
Menyasszon és vőlegény Japánban egy virágzó cseresznyefa alatt

Egy japán házaspár nem tudta eldönteni, hogy esküvő után mi legyen a vezetéknevük, ezért megállapodtak abban, hogy háromévente elválnak és újra összeházasodnak, és így felváltva veszik fel a másik vezetéknevét.

A japán törvények kimondják, hogy házasságkötés után a párok csak egyetlen vezetéknevet használhatnak. A Tokió külvárosában, Hachiojiban élő pár azonban nem tudott dönteni. A nő meg akarta tartani a lánykori nevét, amivel a férfi nem értett egyet. Ekkor hallottak egy olyan párról, amelyik hasonló okok miatt rendszeresen elválik és összeházasodik, nekik pedig megtetszett az ötlet.

Az irodában dolgozó nő és a köztisztviselő férfi – akiknek a nevét nem árulták el – először 2016-ban házasodott össze, majd három évig a férfi vezetéknevét használták. 2019-ben elváltak, majd ismét összeházasodtak, és a nő lánykori nevét vették fel. Idén júliusban következik az újabb válás, utána megint a férfi vezetéknevét fogják használni három évig.

Bár a különös kompromisszum valamelyest megoldást jelent az eredeti problémára, a pár elismeri, hogy a vezetéknevük rendszeres megváltoztatása miatt újabb gondokkal szembesülnek. A férfi például a munkahelyén továbbra is a saját nevét használja, ami a hivatalos ügyek esetében kavarodást okozhat.

Bár a rendszeres névváltoztatás elég bonyolultnak tűnik, a házaspár elégedett, szerintük ez volt az egyetlen elfogadható megoldás.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Kristin Wilson)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top