nlc.hu
Életmód

Ingyen szusiért változtatták meg a nevüket

Ingyen szusiért vettek fel hülye nevet, de most nem tudják visszaváltoztatni

Több mint háromszáz tajvani felnőtt megváltoztatta a nevét, hogy ingyen ehessen szusit, de a helyi törvények miatt többen nem kaphatják vissza az eredeti nevüket.
Lazacos szusi tekercsek fekete tálon

A tajvani Sushiro étteremlánc 2021 márciusában hirdette meg a bizarr akcióját: ingyen szusizhatott náluk az, akinek a neve tartalmazta a „lazac” írásjegyeit.

Az ingyen kaja lehetőségén felbuzdulva több mint 300 szusirajongó megváltoztatta a nevét, ám nem mindegyik kaphatta vissza a régi nevét. A tajvani törvények szerint ugyanis csak háromszor lehet nevet változtatni, így többen továbbra is olyan „lazacos” neveket viselnek, mint például Jóképű Lazac, Táncoló Lazac vagy Lazacálom.

Egyikük például nem tudta, hogy gyerekkorában a szülei kétszer megváltoztatták a nevét, ezért elutasították a mostani kérelmét, mivel az lett volna a negyedik módosítás. Így ha a jogszabályok nem változnak, a férfi élete végéig a Troung Lazacálom nevet viselheti.

Az egészet már csak lazac-káoszként emlegetik az országban, sőt a tajvani politikusok nemzeti szégyenfoltnak nevezték. Egyesek azt javasolják, hogy ne legyen korlátozva a lehetséges névváltoztatások száma, de legyen nehezebb és drágább a procedúra, és növeljék a várakozási időt.

Mások szerint viszont nem kell segíteni azokon a felnőtt embereken, akik némi ingyen juttatásért cserébe képesek eladni a saját személyiségüket.

Persze van olyan is, amikor valaki örökre választ furcsa nevet egy ajándék reményében. Egy házaspár egy internetszolgáltató neve után anyakönyveztette a kislányát, hogy a gyerek 18 éves koráig ingyen kapják a netet. 

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Unsplash/Mahmoud Fawzy)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top