nlc.hu
Életmód

Imád a farmon dolgozni a 15 hónapos kisfiú

Cukiság: még csak 15 hónapos, de imád a farmon dolgozni a kisfiú

Anyukájával mindennap együtt tevékenykedik a farmon a totyogó amerikai kisfiú.
Kerítés mögött lévő csirkéket néz egy totyogó kisfiú

Whitaker, a 15 hónapos kisfiú imád segíteni az anyukájának a családi farmjukon, lelkesen sürög-forog az állatok között, és nagy kedvvel eteti őket.

Az amerikai Montana államban élő 31 éves Mikelann Mollman maga is meglepődött, milyen serény kisfia van, alighogy megtanult járni, attól kezdve mindennap együtt dolgoznak a farmon.

A gyerek 44 éves édesapja napközben általában a műhelyében dolgozik, így Whitaker az anyukájával intézi a napi teendőket. Nagyon figyel, és mindent megpróbál úgy csinálni, ahogy az édesanyjától látja.

A kedvenc elfoglaltsága a tojások összeszedése a tyúkok alól. „Eleinte csak úgy beleejtette őket a vödörbe, és összetörtek, de mostanra megtanulta, hogy óvatosan tegye bele őket, vagy adja nekem. Minden reggel 18-24 tojást szed össze” – meséli büszkén az édesanya, és azt is hozzáteszi, hogy Whitaker néha szándékosan elejt egy-egy tojást, hogy így adjon egy kis csemegét a kutyájuknak, Charlie-nak.

A kisfiú igazi minifelügyelő, aki folyton ellenőrzi anyukája munkáját a farmon, és megbizonyosodik róla, hogy minden rendben van-e. Ha napközben alszik, Mikelann pedig egyedül elvégzi a teendőket, ébredés után idegesen körbejárja a gazdaságot, hogy mindent kétszer leellenőrizzen.

Természetesen az állatokért is odáig van, kedvencei a csirkék és a disznók, édesanyja nem lepődne meg, ha hamarosan kimondaná az állatok neveit, ugyanis már most is képes azonosítani őket, ha hallja a nevüket.

A gyerekeket egyáltalán nem kell félteni a házimunkától, akkor tesszük a legjobbat velük, ha egészen pici koruktól kezdve bevezetjük őket az otthoni házimunka világába, saját feladatot adunk nekik, és az életkoruknak megfelelő feladatokat számon is kérjük rajtuk.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Rowan S)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top