nlc.hu
Életmód

Szívrohammal dolgozta végig a műszakot a futár

Szívrohamot kapott a futár, de végigdolgozta a műszakot

A futár nagyon rosszul érezte magát, de hiába kérte a munkáltatóját, hogy váltsák le, csak besegítettek neki. Aztán kiderült, hogy szívrohama volt.
Futár pakolja ki a csomagokat a furgonból

Neil Martin az Amazon csomagjait szállította házhoz az angliai Wigan környékén március 16-án, amikor kezdte nagyon rosszul érezni magát: mellkasi fájdalom gyötörte, szédült és verejtékezett. A 46 éves férfi megpróbált betelefonálni a cég központjába, de nem érte el a kollégáit.

Ezután írt egy üzenetet, amelyben visszahívást kért, és jelezte, hogy mellkasi fájdalmat érez, orvoshoz kellene mennie. Az Amazon alvállalkozójaként működő, Martint foglalkoztató Deva cégtől később meg is jött a válasz: közölték, hogy

valaki át tudja tőle venni a csomagok felét, de többet nem tudnak segíteni, a kiszállítások másik fele rá marad.

A kétgyerekes apa végigcsinálta a műszakot, de egyre rosszabbul érezte magát, gyakran félre kellett állnia, néha már alig látott. Este fél hétre végzett, otthonról pedig egyből a sürgősségire ment a feleségével. Az orvosok azonnal látták, hogy valami nincs rendben.

Megvizsgálták, 320 volt a pulzusa, és közölték vele, hogy aznap szívrohamon esett át. És persze azt is megkérdezték tőle, hogy miért nem ment orvoshoz hamarabb. A férfi tíz napig volt kórházban, majd átszállították egy szívklinikára, és csak utána engedték haza.

A Martint foglalkoztató alvállalkozó cég vizsgálatot indított. A vállalat azt állítja, hogy a férfi megzsarolta a főnökét, pénzt kért tőle, hogy ne beszéljen az esetről a sajtónak. Martin azonban visszautasítja a vádakat.

Pár éve Bécsben egy villamosvezető munka közben kapott infarktust, szerencsére vészfékkel megállították a szerelvényt, és nem történt baleset. 

(Liverpool Echo via 24.hu)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Tima Miroshnichenko)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top