nlc.hu
Életmód

Okleveles elismerést kapott a kutya, amiért megmentette egy férfi életét

Oklevelet kapott a tűzoltóktól a kutya, aki megmentette egy férfi életét

Hivatalos elismerő oklevelet kapott a tűzoltóságtól egy kutya, miután megmentett egy férfit. A férfi egy lovasklubban kapott szívrohamot, azonban Koume ugatásával riadót fújt, így a személyzet még időben a segítségére sietett.

Hősként ünnepeltek egy kutyát Kínában, miután megmentett egy férfit, aki éppen szívrohamot kapott – írja a CNN.

Koume egy 5 éves keverék kutyus, aki egy ünnepségen hivatalos elismerő oklevelet kapott a helyi tűzoltóságtól. A Chiba városban elhelyezkedő Wakaba-ku-i lovasklubban február 25-én esett össze egy ötvenes éveiben járó férfi. Koume általában egy nyugodt természetű kutya, azonban amikor a férfi összeesett, ugatásával riadót fújt, így az emberek még időben a férfi segítségére siettek. 

Yuna Maruo lovasoktató szintén jelen volt aznap a helyszínen és elmondása alapján a kutya csak nagyon ritkán ugat, kivéve, amikor vészhelyzet van. 

Koume segélykiáltó akciója és a személyzet intézkedései tökéletes reakciót jelentett

– mondta a tűzoltóság egyik tisztviselője. 

Egy keverék kutya hallgatja a kutyakiképző parancsait

Egy keverék kutya hallgatja a kutyakiképző parancsait (Fotó: Getty Images)

A tűzoltóság szerint életmentő lehet szívroham esetében, ha az emberek már a legkisebb változásra is odafigyelnek. Az ugatás még időben felhívta a személyzet figyelmét, akik mentőt hívtak, így a mentősök hamar el tudták kezdeni az automata külső defibrillátort. A férfi azóta már jól van és vissza is tért a lovagláshoz. 

Marou elmondta, hogy Koume egy másik, Ume nevű kutyus mellett nőtt fel, aki megtanította neki, hogyan hívjon segítséget, ha baj van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top