nlc.hu
Életmód

A halálosan beteg nő életét a kutyája mentette meg

A kutyája mentette meg a halálos beteg nő életét

Meghalt volna, ha nem találnak neki új vesét – úgyhogy a kutyája a mancsába vette az irányítást.

Lucy Humphrey az utóbbi tizenöt évet dialízisen töltötte, miután lupust diagnosztizáltak nála, az pedig veseelégtelenséghez vezetett. Veseátültetésre volt szüksége, de mint mondja,

„az orvos felkészített rá minket, hogy egy a huszonkét millióhoz az esély, hogy találunk egy tökéletesen egyező vesét. Márpedig arra volt szükségem a lupus miatt”.

 

Lucyval azt is közölték néhány évvel korábban, hogy már csak úgy öt éve maradt hátra. „A dialízis nem működik örökké” – tette hozzá. Mindennek tudatában Lucy igyekezett a legteljesebben élni az életét, ezért persze, hogy ellátogatott a Cold Knap strandra Dél-Walesben a párja, Cenydd Owen és a két kutyája társaságában.

Lucy Humphrey és kutyái

Fotó: Facebook/Lucy Humphrey

Az egyik kutya azonban folyamatosan „zaklatott” egy idegen nőt a parton, akihez végül Lucy odament, hogy bocsánatot kérjen a zavarásért. Az idegen, Katie James pedig nem más volt, mint az az egy a 22 millióból, aki Lucy tökéletes vesedonora lehetett – ráadásul éppen akkoriban regisztrált szervdonornak. Ez úgy derült ki, hogy Katie, aki Newportból érkezett látogatóba, csatlakozott Lucyék barbecue-jához, és itallal kínálta a párt. Cenydd elmagyarázta, hogy Lucy nem ihat alkoholt, mert veseátültetésre vár, mire Katie döbbenten mesélte, hogy épp nemrég regisztrált a rendszerbe. Mikor Lucyék megkérdezték, kinek adományozza a veséjét, Katie azt felelte: „bárkinek, akinek szüksége van rá”.

Így számot cseréltek, letesztelték magukat, ami tökéletes egyezést mutatott ki. „Több, mint 20 évvel ezelőtt hallottam arról, hogy lehetséges vesedonorrá válni, azóta szerettem volna ezt meglépni” – mesélte Katie, akit, mint mondja, amúgy sem zavarta, hogy Lucy kutyája „kiszagolta” őt. „Nagyon szeretem a kutyákat, örültem neki, hogy Indie odajött hozzám, miközben kötögettem. Az egyik orvos azt mondta, kettőnk találkozásában benne volt Isten keze – ha engem kérdeztek, szerintem inkább a kutya mancsa volt az.”

Lucy Humphrey és Katie James

Lucy Humphrey és Katie James (Fotó: Facebook/Lucy Humphrey)

A két nő tavaly októberben esett át a transzplantáción a cardiffi Walesi Egyetemi Kórházban, Lucy pedig azóta teljesen felépült és normális életet él. Ma már könnyedén megihat egy gin-tonikot is akár. Katie-t pedig egy „csodálatos, önzetlen” emberként jellemzi, akinek nem lehet elég hálás.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top