nlc.hu
Életmód

Megmentette a gazdija életét, kitüntetést kapott a keverék kutyus

Megmentette a gazdija életét, kitüntetést kapott a keverék kutyus

Hős lett a keverékből, miután megmentette a gazdáját a tűztől.

Amikor hajnali 3-kor tűz ütött ki egy lakókocsiban a kaliforniai Clovisban, Charlie, a keverék kutya felébresztette gazdáját, Chad McCollumot, és addig nem hagyta abba az ugatást, amíg a férfi észre nem vette a füstöt és a lángokat – és nem hívta a 911-et.

„Odasétáltam az udvar sarkához, ahol ugatott, és láttam a füstfelhőt az égen, és egy narancssárga fényt” – mesélte McCollum a ABC-30 tévécsatornának. 

Charlie-nak köszönhetően gazdája gyorsan felébresztette a közeli házakban tartózkodó embereket, akik így el tudtak menekülni az otthonaikból. Végül senki sem sérült meg, a tüzet pedig a clovisi és a fresnói tűzoltóság oltotta el.

Az ijesztő, de végül jól végződő eseményt követően Charlie-t tűzoltóság kitüntette: egy tűzoltósapkát és jelvényt is adtak a kutyusnak.

2020-ban írtunk Matildáról, egy másik hős keverékről, aki négy ember életét, vagyis a leningradi magánhospice-ház minden lakóját megmentette. Matilda, miután érzékelte a veszélyt, heves ugatással próbálta felhívni a gazdája és a lakók figyelmét a tűzre. Még az égő épületbe is berohant, nem törődve saját testi épségével.

(Yahoo)

Kiemelt kép: Facebook

Charlie, a hős kutya

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top