nlc.hu
Szabadidő

Hős kutya mentette a betegeket az orosz tűzből

Hős kutya mentette a betegeket az orosz kórháztűzből

A tűzben Matilda is súlyosan megsérült, az állatorvosok az életéért küzdenek.

Matilda, a hős keverék négy ember életét, vagyis a leningradi magánhospice-ház minden lakóját megmentette. A LadBible cikke szerint Matilda, miután érzékelte a veszélyt, heves ugatással próbálta felhívni a gazdája és a lakók figyelmét a tűzre. Még az égő épületbe is berohant, nem törődve saját testi épségével.

Miközben a hős kutyának hála, az égő épületből mindenki ki tudott menekülni, Matilda a lángok között maradt. Szén-monoxid-mérgezés miatt elvesztette az eszméletét, a tűzoltók pedig csak azután találtak rá a megégett kutyára, hogy sikerült megfékezniük a lángokat.

Egyenesen az égő épületbe rohant, hogy figyelmeztesse gazdáját a veszélyre.

Egyenesen az égő épületbe rohant, hogy figyelmeztesse gazdáját a veszélyre (Kép forrása: East2West)

Matilda ezután állatorvoshoz került, ahol jelenleg is küzdenek az életéért: ahogy a róla készült videóból kiderül, az egyébként vemhes kutyának rettenetes fájdalmai vannak, ám ennek ellenére hősiesen viseli a kezeléseket. A gyógyulásáról két orosz önkéntes: Elena Kalinina és Alexander Tszinkevics gondoskodik.

4 ember köszönheti az életét a hős kutyának.

4 ember köszönheti az életét a hős kutyának (Kép forrása: East2West)

„Ahogy lehetőség volt rá, Matildát megultrahangoztuk. A vizsgálat kiderítette, hogy a születendő kölykei egyelőre jól vannak, szépen fejlődnek. Képtelenség megmondani, hányan is lehetnek, mert Matilda elég nagy kutyus” – nyilatkozta egyik gondozója, aki hozzátette, mivel gazdája nem tudja vállalni Matilda kezelésének költségeit, a kutya a kölykökkel együtt minden bizonnyal menhelyre kerül majd.

Olvass még többet életmentő kutyákról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top