nlc.hu
Életmód

Nyelvvizsga mentesség eltörlése

Megszűnik idén a nyelvvizsga-amnesztia, sok ezer hallgató kerülhet bajba

Sok diák idén is reménykedett abban, hogy nem kell nyelvvizsgázni.

Nem lesz idén nyelvvizsga-amnesztia – ezt az Innovációs és Technológiai Minisztérium közölte az RTL Híradóval.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál azt mondják, sokan félreértelmezhettek egy törvénymódosítást, emiatt több ezer hallgató bízott az engedményben, vagyis hogy nyelvvizsga nélkül is megkapják a diplomát. A mentesség ugyanis csak azokra vonatkozik, akik 2021. augusztus végéig záróvizsgát tettek. Ennek azonban súlyos következményei lettek: 

az elmúlt négy hónapban szinte eltűntek az egyetemista korosztályú nyelvvizsgázók.

A Nyelvtudásért Egyesületnél is azt mondják, eddig alig jelentkeztek vizsgára az egyetemisták. A hallgatók 35 százalékának nincs nyelvvizsgája egy tavalyi felmérés szerint.

nyelvvizsga nélküli oklevél kiadás

A nyelvvizsga hiányában eddig ki nem adott diplomákat készítik elő az egyetem munkatársai a Nyíregyházi Egyetemen 2020. június 8-án. Az elmúlt években a Nyíregyházi Egyetemen több mint háromezer diplomát nem tudtak kiállítani nyelvvizsga hiányában. A nyelvvizsga nélküli oklevélkiadás lehetőségével élve az elmúlt hetekben 3100, az egyetemen végzett hallgató adta be elektronikusan az adategyeztető lapját(Fotó: MTI/Balázs Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top