nlc.hu
Életmód

Kislányt akartak. Fiú lett. Beperlik a klinikát.

Gyermekük neme miatt beperli egy pár a termékenységi klinikát

Heather és Robin Wilhelm-Routenberg csak akkor szeretett volna gyereket, ha garantálható, hogy lány.

Egy Buffalóban élő amerikai párnak gyönyörű fiú gyermeke született, de boldogságukat beárnyékolta az az érzés, hogy át lettek verve. A New Yorki-i CNY termékenységi klinikán ugyanis az állították Heather és Robin Wilhelm-Routenbergnek, hogy képesek megmondani még a beültetés előtt, melyik megtermékenyített petesejtből milyen nemű gyermek lesz. Az azonos nemű pár egy, a Heathert gyermekkorában érte trauma miatt eleve azt mondta, csak akkor akarnak gyereket, ha garantálható, hogy kislány lesz. Ennek ellenére a terhesség 15. hetében kiderült, hogy a baba kisfiú.

embrio

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Routenbergék – akik a New York Postnak mesélték el a történetüket – először azt hitték, hogy valaki másnak a megtermékenyített petesejtjét ültették be tévedésből Heatherbe. Azzal vígasztalták magukat, hogy, ha így van, el lehet majd cserélni a megszületett babát a valódi lány nemű csecsemőjükre, akit tévedésből alighanem egy másik nő hord a szíve alatt.

Mikor kiderült, hogy ilyen jellegű kavarodás nem történt, Routenbergék maguk alá kerültek. Felmerült az abortusz lehetősége, de azt gyorsan elvetették, viszont a gyerek születése után nagyon nehezen alakult ki kötődés Heather és a kisfiú közt. Az első időszakban az újdonsült anya alig tudott hozzáérni. Végül szerencsére megtört a jég. Ennek ellenére  a pár tagjai perre viszik a dolgot, mert úgy érzik, a klinika hibája, hogy nem tudták megadni gyereküknek azt a szeretetet, amire már az első időszakban szüksége lett volna. 

Szinte hihetetlen, de – bár Routenbergéknél nem ez volt a helyzet – volt már példa arra, hogy egymás gyerekeit szülték meg édesanyák, mert véletlenül elcserélték az beültetendő embrióikat. A rettenetesen eset 2019-ben fordult elő a Los Angelesi központú Center for Reproductive Health termékenységi klinikán és jelenleg is zajlik az érintett szülők által a klinika ellen indított per.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top