nlc.hu
Baba

Azt hitte, a saját gyerekét hordja ki: tévedett

Egymás gyerekeit szülték meg az édesanyák, mert véletlenül elcserélték az embrióikat

A termékenységi klinikán bekövetkező keveredés miatt két pár nem a saját, hanem a másik páros gyermekét hordta ki, sőt néhány hónapig a sajátjaként nevelte. A párok beperelték a klinikát.

Daphna Cardinale és a férje, Alexander már a baba születése után gyanakodni kezdett, hogy nem a sajátjuk, ugyanis a bébinek sokkal sötétebb tónusú bőre volt, mint nekik. Ez még 2019-ben történt, aztán egy időre félretették a gyanújukat, ugyanis annyira megszerették a kisbabát. A nő csak hónapokkal később tudta meg, hogy valójában nem a saját babáját hordta ki, és hónapokon át más gyerekét nevelte a sajátjaként, az ő gyereke pedig egy másik családnál kötött ki a termékenységi klinika hibája miatt. Az eset óriási traumaként csapódott le rajta – írja a Bloomberg.

Egymás gyerekeit szülte meg két nő, mert elcserélték az embrióikat

Daphna és Alexander Cardinale (Fotó: Profimédia)

„Féltem, mérges voltam, összetört a szívem és azt éreztem, hogy elárultak” – mondta el Daphna egy sajtótájékoztatón, amit a bírósági perrel kapcsolatban tartott.

Elvették tőlem a lehetőségét annak, hogy a saját babámat hordjam ki, nem alakulhatott ki köztünk a kötődés a terhesség alatt, nem őt éreztem rugdosni a hasamban.

A Cardinale házaspár a Los Angelesi központú Center for Reproductive Health termékenységi klinikát, és annak vezetőjét perelték be orvosi műhibáért, szerződésszegésért, hanyagságért és csalásért. Az esetben érintett másik pár szeretné megőrizni a névtelenségét, de hamarosan ők is pert fognak indítani, ráadásul Cardinale-ék ügyvédje segítségével, aki mindkét házaspárt képviseli. Mindkét páros nagyjából három hónapon át nevelte a másik gyerekét, mire egy DNS-vizsgálat során fény derült a cserére. Amikor ez kiderült, megrémültek attól, hogy vissza kell adni a babát, miközben fogalmuk sem volt arról, mi lehet a saját babájukkal. A cserére végül 2020 januárjában kerülhetett sor, miközben a két kislány még 2019 szeptemberében született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top