Meghan Markle az ukrán zászlót akarta megfesteni, de kínos bakit vétett

S. Z. | 2022. Április 21.
Meghan Markle fejjel lefelé festette meg az ukrán zászlót egy hétvégi rendezvényen.

Kínos bakit vétett a hétvégén Meghan Markle egy nyilvános eseményen Hollandiában. Sussex hercegnéje a Hágában megrendezett Invictus Games nevű rendezvényen vett részt, amelyet még 2014-ben alapított a férje, Harry herceg. A sportversenyen sérült katonák és veteránok indulnak, a helyszín mindig változik.

A kétgyermekes Meghan vasárnap odaült a családokhoz, majd ő is beszállt a festésbe. A hollandiai brit nagykövetség által közzétett fotón látható, hogy a hercegné egy sárga-kék képet fest – ami az ukrán zászlónak tűnik, és a „peace” (béke) feliratot írja rá.

Csakhogy Meghan fejjel lefelé festette meg az ukrán zászlót, mert Ukrajna nemzeti lobogóján a kék sáv van felül, a sárga pedig alul.

Persze ne legyünk ennyire szigorúak, hiszen nem ez volt az egyetlen dolog, amellyel Meghan és és Harry kifejezték támogatásukat Ukrajna iránt. A pár a múlt hónapban bejelentette, hogy – meg nem nevezett összeget – adományozott az ukrán emberek megsegítésére. A mostani sportesemény megnyitóján pedig az ukrán csapat előtt tisztelegtek, a hercegné beszédében még a „Slava Ukraini!” (Dicsőség Ukrajnának!) jelmondatot is kimondta.

Harryék utazása miatt egyébként mélységesen megbántódott II. Erzsébet királynő. A uralkodó rossz néven vette, hogy a pár Hollandiába utazik, miközben a királyi családért, nem is olyan régen, képtelenek voltak repülőre ülni.

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: Pixabay; Koen van Weel / ANP MAG via AFP)

Exit mobile version