nlc.hu
Sztárok

Megszületett Meghan Markle kislánya

Megszületett Meghan Markle második gyermeke – megható, hogy ezt a nevet kapta

Mivel Kaliforniában született, amerikai állampolgár lett.

Péntek reggel a kaliforniai Santa Barbara egyik kórházában megszületett Meghan Markle és Harry herceg második gyermeke – adta hírül a BBC. A kislány a Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta.

Meghan Markle

Kislánnyal bővült Meghan Markle és Harry herceg családja – Fotó: Samir Hussein/WireImage

A Diana keresztnévvel Harry herceg édesanyja, Diana hercegnő emléke előtt tisztelegnek, míg a Lilibet nevet ugyancsak megható okból választotta a hercegi pár: ez volt II. Erzsébet királynő fiatalkori beceneve a királyi családon belül. Harry és Meghan egyértelműen a királynőnek tett békülékeny gesztust második gyermekének elnevezésével. A házaspár és a királyi család között ugyanis jól érzékelhetően igen feszült a viszony azóta, hogy Harry és Meghan tavaly kilépett a családi kötelékből és Kaliforniába költözött, és a kapcsolat tovább romlott idén márciusban, amikor a herceg és a hercegnő világszerte óriási vihart kavaró interjút adott a CBS amerikai televíziónak.

A hercegi pár közleménye szerint a csöppség és az édesanyja is jól vannak.

Meghan Markle kislánya az első brit királyi baba, aki nem Nagy-Britanniában születik. Mivel Kaliforniában jött világra, megkapta az amerikai állampolgárságot.

Lili a királynő 11. dédunokája, és 8. az öröklési rangsorban.

A hercegi pár februárban jelentette be, hogy fiuknak, Archie-nak kistestvére lesz, márciusban pedig azt is elárulták, hogy húga születik majd.

A házaspár első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019 májusában született Londonban.

Megromlott viszony

Meghan és Harry kapcsolat az utóbbi években közel sem volt rózsás a királyi családdal. Az Oprah-nak adott hírhedtté vált interjúban számos különös állítás hangzott el. Markle a királynőn, valamint annak férjén kívül nem nagyon kímélte a család többi tagját. Harryvel leginkább Károly herceget bírálták, amiért elzárta a pénzcsapot, miután bejelentették, hogy nem szeretnének a továbbiakban a királyi család kötelékében dolgozni. Meghan olyan kijelentéseket tett sógornőjére, Katalinra, hogy a média ugyan kedves nőnek festi le, de közel sem ez az igazság, és egyébként sem Katalin sírt miatta, hanem pont fordítva.

Az egyes hírek szerint politikai pályára készülő Meghan Markle, sem nevet, sem konkrét esetet, sem szövegkörnyezetet nem említve azt is állította, hogy a család egyes tagjai aggódtak, hogy milyen lesz első gyermekének a bőrszíne. Az egykor színésznőként dolgozó Markle tulajdonképpen egyfajta zsarnok, összezáró, a legkevésbé sem befogadó családként festette le a brit királyi családot, ahonnan – állítása szerint – semmilyen segítséget és kedvességet nem kapott. 

Olvass még a hercegi párról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top