nlc.hu
Életmód

Az egykor rákbeteg kisfiú találkozása ápolójával - videó

Megható pillanatok: a kisfiú újra találkozott a nővérrel, aki végig mellette volt a rákkezelése alatt

Különleges kapcsolat alakult ki Rocco és Cessie nővér között.

Amikor Gabrielle DiMaggio 2020 májusában elvitte akkor két és fél éves fiát az orvoshoz, azt hitte, hogy Rocco elkapta a koronavírust. Kiderült, hogy nem ez a baj, a kisfiúnál daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. „Amikor az asszisztens azt mondta, hogy felvették a kapcsolatot az onkológiai csapattal, tudtam, hogy az életünk meg fog változni. Az egyik nap még azt ünnepeltük, hogy szobatisztává lett, majd hirtelen fel kell vennünk a harcot a rák ellen” – mesélte az édesanya.

A diagnózis után a kisfiú egy New York-i kórházba került, itt találkoztak Cassie DeMatteis nővérrel. Rocco kezelése alatt, ami a kemoterápia mellett több műtéttel is járt, DeMatteis mindig mellette volt, ha kellett játszott is vele, ha kellett, megölelte. „Ő a mi földre szállt angyalunk” – nyilatkozta Gabrielle DiMaggio, aki nem tud elég hálás lenni a nővérnek. 

Rocco szerencsére túl van a nehezén, egy boldog, életvidám négyéves kisfiú, aki nagyon örült, amikor újra találkozhatott kedvenc ápolójával. DeMatteis úgy érzi, óriási megtiszteltetés, hogy segíthet a gyerekeknek és a családjaiknak, és igazán kiváltságosnak érzi magát a munkája miatt. „Látni, ahogy Rocco felnő, tudva, hogy mindig ott leszünk egymásnak, ez egyszerűen csodálatos” – tette hozzá.

Rákbeteg kisfiú az ápolójával

Fotó: Today Show

(via Yahoo!Life)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top