nlc.hu
Életmód

hajápolás

Forradalmasított hajápolás (x)

A hajápolási rutinok azok, amelyek talán egy kicsit lassabban változnak, mint mondjuk a bőrápolási rutinok. A tudatos életmód azonban ezt a területet is sikeresen forradalmasította. Ma már tisztában vagyunk vele, hogy a szép hajhoz nem elég csak egy sampon-balzsam kombót bevetni, ha azt szeretnénk, hogy a hajkoronánk, egészséges, fényes és puha legyen, akkor igenis egy új hajápolási rutint kell bevezetnünk, amely a tudatosságra és a szakértelemre épül.

Forradalmasított hajápolás (x)
A rugalmas, károsodásmentes hajhoz elengedhetetlen a nedvesség és a fehérje egyensúlya, és ez az a tudás, amelyre a legújabb technológiák építenek. Belülről kifelé haladva állítják helyre a hajkoronánkat.

Mitől és hogyan roncsolódnak a hajszálaink?

A hajunk köztudottan több rétegből épül fel. Legbelül van a medula, vagyis a hajbél, ezt öleli körbe a kortex, vagyis a hajkéreg, és az egészet bevonja a kutikula, vagyis a külső hámréteg. A kutikula elsősorban fehérje alapú úgynevezett alfa keratin lemezkéi szépen rétegezve vonják be a hajszálat, és általában ezek a lemezkék között alakulnak ki apró repedések, amelyek fokozatosan tovább nyílnak és felhajlanak. Ekkor lesz a hajunk olyan töredezett.

A hajkárosodást sok minden kiválthatja:

  • Hajfestés
  • Kémiai folyamatok
  • UV sugárzás
  • Hőkezelés és hajformázó eszközök
  • Zord időjárás
  • Nem megfelelő étkezés
  • Túlzott igénybevétel
  • Túlzott hajmosás

Mi pedig valljuk be utáljuk, ha a hajunkat fakónak, sprődnek, durva tapintásúnak, nehezen kezelhetőnek vagy éppen gubancosnak érezzük. A profi fodrászok szerint az ilyen károsodott hajra (azon kívül, hogy egészen rövidre levágatjuk) létezik megoldás, mégpedig az, hogy először helyreállítjuk, majd pedig folyamatosan óvjuk a hajunk szerkezetét, hajmosási rutinunk megváltoztatásával.

Forradalmasított hajápolás (x)

Csobot Adél a márka nagykövete. Az arcápolás után most a hajápolási vonalat is képviseli

A válasz a PLEX-ekben rejlik. Te már hallottál róla?

Nem baj, ha nem, mert most leírjuk mit is jelent. Őszintén be kell vallanom, hogy ha néhány hete valaki megkérdezi tőlem, hogy mi a plex, biztosan értetlenül bámultam volna rá. Pedig a „plexeknek” köszönhetően a sérült hajszerkezet újjáépíthető, az ép hajszerkezet pedig fenntartható. A plexek helyreállítják és erősítik a hajkötéseket, amelyek így belülről megerősödve stabilizálják a haj szerkezetét.

Igen, első körben talán kicsit tudományosan hangzik, de tényleg ez a megoldás. A hajkötés-erősítést az elmúlt pár évben már előszeretettel használják a fodrászok. Lehet, már te is próbáltad, csak nem voltál vele tisztában, hogy ehhez a plexek erejét vetik be. Emlékszel, hogy ha régebben sötét hajból szerettél volna világosabbat, akkor hetekig tartó világosítás várd rád? A hajkötés-erősítésnek köszönhető az az áttörés, hogy egy drasztikus hajszínváltás akár egy nap alatt is létrejöhet, úgy, hogy a haj szerkezete ne sérüljön.

Revox PLEX termékek hajkorona újraélesztéséért!

A Revox PLEX hajmegkötő rendszer forradalmasítja az otthoni hajápolást. A termékcsalád 7 lépéses rutinból épül fel, és minden eleme úgy lett kialakítva, hogy egymással összhangban dolgozó lépések révén biztosítja a haj nedvesség és fehérjetartalmának megfelelő egyensúlyát.

Mélyhidratál és táplál, miközben kisimítja a kutikula sejteket a haj megerősödése és kondicionálása érdekében.
A 7 lépéses integrált rutin megtanít bennünket arra, hogyan tudjuk megadni a hajunknak azt az ápolást, amire igazán szüksége van. Ha eddig is professzionálisabb termékekkel kezelted a hajad, akkor is szembetűnő és érzékelhető lesz a különbség, de ha eddig csak a sampon-balzsamig jutottál, a Revox PLEX felfedezése olyan lesz, mint egy holdra szállás. 😊

Forradalmasított hajápolás (x)
Na, akkor nézzük meg miből is áll ez a „csodarendszer”!

Step 1-2

Helyreállítás – Védelem

A hajszerkezet helyreállítása és a védelem kialakítása a két első lépés, amelyhez azonban egyelőre a fodrászunk szakértelmére lesz szükségünk, így ez a két lépés boltban nem kapható. (Ezek a termékek ugyanis a hajfestést követően vagy a hajfestéssel egy időben alkalmazandók.)

A profi indítás után azonban rajtunk a sor, hogy akár otthon, egyszerűen megadjuk a hajunknak azt a szeretetet, amivel újra ragyogó lehet.

Tehát az új hajápolás rutinunk valójában 5 lépést foglal magában.

Forradalmasított hajápolás (x)Step 3

Előkészítés –Hajtökéletesítő kezelés – Hair perfecting treatment

Jól látod, nem a hajmosással kell kezdeni a hajápolást, hanem egy ilyen „pakolással”. A pakolás nem igazán jó kifejezés erre a termékre, de laikus fejjel így tudnám a legjobban megfogalmazni a működését. Ezt a terméket a hajmosás előtt kell felvinni a hajra és 15-20 percig hagyni, hogy tegye a dolgát. Újjáépíti és regenerálja a hajszerkezetet, csökkenti a töredezettséget, és mélyen erősíti a hajat.

Forradalmasított hajápolás (x)Step 4

Gyengéd tisztítás – Hajerősítő sampon – Bond care shampoo

A samponok legfontosabb feladata a gyengéd tisztítás, de a Revox PLEX különlegessége, hogy nagyon mélyen hidratál is, és megőrzi a hajszálak optimális nedvességtartalmát. Sima és selymes hajunk a hajmosás után kevésbé fog szállni, és a kifésülés is sokkal könnyebbé válik.

 

Forradalmasított hajápolás (x)Step 5

Kondicionálás – Hajerősítő balzsam – Bond care conditioner

A balzsam tovább fokozza a hajszálak mélyhidratálását, védi a hajszerkezetet, és segít eltüntetni a töredezettséget a hajunkból. Fokozza a ragyogást, nem nehezíti el a hajat.

 

 

Forradalmasított hajápolás (x)Step 6

Simítás – Hajsimító krém – Bond smoothing creme

Szalonhatású sima és fényes hajra vágysz? Ezt nyújtja a 6. lépés. Közben védi, javítja és kisimítja a hajat, de a legjobb, hogy megkönnyíti a hajformázást és csökkenti a szárítási időt. Ne mosd ki a hajadból!

 

 

Forradalmasított hajápolás (x)Step 7

Extra ragyogás – Hajvégápoló olaj – Bond reparing oil

Ez a könnyed olaj, a „korona” a rutinunk végén. Tényleg helyreállítja a töredezettséget, csökkenti a bozontosságot, maximalizálja a ragyogást. Hővédő hatással rendelkezik és megkönnyíti a hajformázást.

 

Eldöntötted, hogy leváltod a hajápolási rutinod egy egészségesebb és szebb haj érdekében?

Próbáld ki a Revox PLEX termékeket! Egyben is megvásárolhatod, de a termékek külön-külön is elérhetőek!

 

Keresd a Revox PLEX termékeket a dm kiemelt üzleteiben és weboldalán, vagy a lovebrands.hu-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top