nlc.hu
Életmód

Három végtagját vesztette el, de végül modell lett

Gyönyörű modell lett a kislány, akinek három végtagját amputálni kellett

A ma 26 éves Victoria Denisse Salcedo Instagram-oldalát ma már több mint 170 ezren követik.

Mindössze hatéves volt Victoria Denisse Salcedo, amikor rettenetes baleset érte. Az ecuadori Guayaquilból származó lány a barátaival játszott otthon 2001-ben, a jókedvű délután azonban egyik pillanatról a másikra változott rémálommá. A kislány ugyanis a teraszukról egy fémbottal elért egy nagyfeszültségű vezetéket és az áramütés következtében olyan súlyos harmadfokú égési sérülést szenvedett, hogy mindkét karját és bal lábát amputálni kellett. A történtek azonban nem törték meg lelkileg a lányt, aki ma, 26-évesen modellkedéssel foglalkozik és több mint 170 követővel rendelkezik közösségi oldalán – számolt be a rendkívüli esetről a Daily Mail.

Victoria Denisse Salcedo selfiet készít

Fotó: Instagram

A fiatal nő a Truly csatorna Shake my Beauty című műsorában idézte fel gyerekkori traumáját. A baleset után újra kellett tanulnia még a legalapvetőbb dolgokat is és azt állítja, ma már nem is emlékszik arra, milyen volt a baleset előtt az élete. Nem úgy az édesanyja, aki arról beszélt, milyen szívet szaggató élmény volt először látni lányát az amputációk után. A szülő azonban hozzátette azt is, hogy Victoria mindennek ellenére a gyógyulása alatt végig pozitív maradt és nem is mondott le korábbi álmairól.

Victoria Denisse Salcedo 19 éves korában kezdett el modellkedni, s olyannyira megtalálta önmagát a szakmában, hogy 2021-ben még a Miss Ecuador címért is versenybe szállt. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott,

Nem azért mentem oda, hogy elfogadjanak. Képviselni akartam a hazámat nőként, külön entitásként és a szépség egy másik megnyilvánulásaként. 

A fiatal nő nyomatékosította, azt szeretné üzenni a példáján keresztül, hogy „bármit el lehet érni, mert az élet csodálatos”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top