nlc.hu
Életmód

Ritka betegség miatt ragadt gyermeki testben

Ritka betegség miatt ragadt gyermeki testben

Az indiai nő 19 éves, de úgy néz ki, mintha nem lenne több mint hat.

Aki Aboli Jarittal találkozik azt gondolhatja, hogy egy hat év körüli gyermekhez van szerencséje. Az alig több mint egy méter magas indiai nő azonban valójában már 19 éves – számolt be az India Észak-keleti részéről, Májápurból származó fiatal esetéről az Oddity Central. A kamasz pillanatok alatt tett hatalmas népszerűségre szerint a közösségi médiában., ahol megosztotta történetét.

Aboli Jarit

(Fotó: Instagram)

Aboli Jarit még csecsemő volt, amikor az orvosok közöték szüleivel, egy olyan ritka krónikus betegségben szenved, mely egyszerre támadja a veséket és akadályozza meg a csontok egészséges növekedését. Ezen kívül a faital ráadásul úgy született, hogy nem volt húgyhólyagja, ami miatt folyamatosan pelenkát kell viselnie. Ahogy haladt előre az idő Aboli Jarit csontjai egyre gyengébbek lettek, amíg olyan állapotba nem került, hogy már nem tudott járni, ami különösen elviselhetetlen volt számára, mivel mindig is a tánc és az ének jelentette számára a boldogságot. A 19 éves lány minden egyes napja küzdelemmel teli, de ennek ellenére képes a poharat félig telinek látni. Mint a Jam Pressnek fogalmazott,

Nem sok ember rendelkezik ezzel a ritka betegséggel. Az a jó, hogy, bár sokan nem tudnak ezzel együtt élni, én még mindig élek.

A fiatal nő, aki gyűlöli, ha felhozzák már már gyermeki megjelenését, arról álmodik, hogy egy nap nem külseje, hanem tehetségei miatt fognak rá felfigyelni. Nem adta fel a reményt, hogy egy napon híres színésznő lesz. A családja mindenben támogatja.

Noha Aboli Jarit esete meglepő, nem példanélküli. 2018-ban az nlc is beszámolt az akkor 25 éves Tomasz Nadolskiról, aki egy nagyon ritka, genetikai eredetű betegség miatt néz ki sokkal fiatalabbnak a koránál.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top