nlc.hu
Életmód

A 81 Dora Clark évesen summa cum laude diplomázott

Mindenkinek ő a példaképe: 81 éves, és most szerezte az első diplomáját

Egy amerikai hölgy bebizonyította, sosincs késő lediplomázni.

A 81 éves Dora Clark akkor érettségizett, amikor az afro-amerikai diákok számára még korlátozottak voltak a lehetőségek a felsőoktatásban, ám 1979-ben, amikor Ohióba költözött úgy döntött, Akroni Egyetemen folytatja a tanulmányait. Ezeket végül akkor nem fejezte be, de 2008-ban újra beiratkozott, igaz, akkor sem azzal a céllal, hogy lediplomázzon, egyszerűen csak éhezte a tudást.

Az évek során persze szépen elkezdtek gyűlni a kreditjei, és amikor összegyűlt annyi, hogy diplomát kaphasson értük, az egyetem szólt neki, ő pedig úgy döntött, ezeket „beváltja”, így hosszú évek után summa cum laude végzett az Arkoni Egyetemen, és nemrég részt is vehetett a diplomaosztón a többi végzős diákkal. 

Diákok a diplomaosztójukon

Fotó: Pexels

Ugyan Dora Clarknak nincsenek saját gyermekei, a családban nagyon sok fiatal számára ő volt a példakép, sőt, állítólag számtalan diáktársára is ösztönzően hatott a jelenléte, az ő kitartása motiválta őket arra, hogy ne hagyjanak fel a tanulással vagy hogy még keményebben tegyék oda magukat.

Az idős hölgyet, aki korábban nem internetezett túl sokat, még az sem akadályozta meg tanulmányai folytatásában, hogy a koronavírus-járvány miatt egy ideig online oktatás volt. És egy diploma, nem diploma, az a terv, hogy kommunikáció szakon is szerez egy diplomát.

(via USA Today)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top