nlc.hu
Életmód

Vakvezető kutya kitüntetése a diplomaosztón

Gazdája diplomaosztóján a vakvezető kutyát is kitüntették

Az ebet is elismerték.

Gazdájával együtt szólították a színpadra a zsemleszínű labradort, Gesztenyét a győri Széchenyi István Egyetem diplomaosztóján, ahol 400 hallgató vehette át az oklevelét. A vakvezető kutya a látássérült gazdáját kísérte el az ünnepségre ugyanúgy, ahogy az előadásokon is rendszeresen részt vett.

Gesztenye, vakvezető kutya

Gesztenye és gazdája a diplomaosztón: a különleges alkalomra különleges öltözéket kapott az eb – Forrás: RTL Híradó – videó

A diplomaosztón a gazdi mesterdiplomát, kutyája pedig emléklapot kapott.

 

Számunkra is példaértékű, és úgy gondoltuk, hogy méltó megemlékezés, hogy ez a kutyus is kapjon egy emléklapot, hiszen végigkísérte a gazdáját és nagyon sok pozitív élményt okozott, nemcsak a gazdájának, hanem a kollégáknak, oktatóknak, valamint a karon és az egyetemen lévő embereknek” – indokolta Gesztenye kitüntetését az RTL Híradónak Pongrácz Attila dékán.

Borsodi Erzsébet 8 éves kora óta látássérült, ezért nagy szüksége van a vakvezető kutyája segítségére: 6 éve alkotnak egy csapatot. Elmondása szerint Gesztenye már az “egyetem” szó hallatán tudja, hogy hova mennek, és mindig nagy örömmel lépked az egyetem épülete felé. “Ő nagyon boldog ott, nagyon szeret ott lenni. A buszról, amikor már leszállunk, (…) szinte ha már nem mondok semmit, akkor is bevisz engem az egyetemre” – mesélte Erzsébet, aki most újabb diplomákat szeretne megszerezni az egyetemen, így feltehetően nem ez volt az utolsó alkalom, hogy Gesztenyével az oldalán felsétált a színpadra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top