nlc.hu
Életmód

Kirúgtak egy vakvezető kutyát egy szállodából

Kirúgtak egy vakvezető kutyát egy szállodából, mert nem hitték el, hogy a gazdája nem lát

A hotel személyzete szerint a nő nem "nézett ki" vaknak.

A 29 éves Angharad Paget-Jones szombat este a London külvárosában szállt meg a párjával egy hotelben. Aznap elmondása szerint még gond nélkül bejelentkezett Tudor nevű segítőkutyájával a szállodába.

A nő lefeküdt aludni, a párja viszont kivitte Tudort egy esti sétára, amiről már nem engedte vissza őket a hotel személyzete. Szó szót követett, majd a nő párja elindult a szobájuk felé a kutyával, ahová a recepciós is követte őket. A nő szerint a személyzet tagjai “berontottak a szobába” és bizonyítékot követeltek arról, hogy Tudor vakvezető kutya.

Annak ellenére, hogy a döbbent pár megmutatta Tudor speciális vakvezető pórázát, hámját és egy azonosító könyvet is, Angharad azt állítja, hogy azt mondták neki, hogy nem néz ki vaknak és megvádolták azzal, hogy a kutyája papírjai hamisak.

A nő most a Mirror napilapnak nyilatkozott arról, hogy jogi lépéseket fontolgat: azt mondta, hogy még sosem hozták ilyen kellemetlen helyzetbe a fogyatékossága miatt. A szálloda szóvivője elismerte, hogy hibáztak  és megígérte, hogy kivizsgálják az ügyet.

A hatályos jogszabályok értelmében az Egyesült Királyságban a vakvezető kutya azonosításához egyébként elég a speciális hám és póráz bemutatása.

NYITÓKÉP: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top