nlc.hu
Életmód

A sírást is kiszámlázta páciensének az orvos

A sírást is kiszámlázta páciensének az orvos

Többet számolt fel az orvos azért, mert a nő sírt, mint a vizsgálatokért.
Egy orvos ír egy lapra a rendelőben

Előfordulhat, hogy olyan beavatkozás jelenik meg a betegéletútban, amelyről nem is tud a páciens. Az egyik legfurcsább hazai eset az volt, amikor egy nő császármetszéssel szült, de néhány nappal korábban egy másik császármetszés is szerepel a betegéletútjában. Pár hónapja pedig egy 32 éves nő véletlenül vette észre az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Térben, hogy a dokumentáció szerint felboncolták.

Most egy amerikai nő tett közzé egy orvosi számlát, amelyen a húgának azt is felszámolták, hogy sírt a vizsgálat során. A tételes számla szerint 40 dollárt, átszámítva 14 500 forintot kellett fizetnie a „rövid érzelmi/viselkedési felmérésért”.

A posztoló, Camille Johnson megjegyzi, hogy a sírásért többet kiszámláztak, mint a látásvizsgálatért, a vérvételért, a vérvizsgálatért és az egészségügyi kockázatok felméréséért.

Egy kommentelő egy másik orvosi számlával válaszolt, amelyen szintén felszámolták a sírást, igaz, neki csak 11 dollárt kellett fizetnie érte.

(Kiemelt kép: Pexels/RODNAE Productions)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top