nlc.hu
Életmód

Átállt az ukránokhoz az oroszok bombakereső kutyája

Átállt az ukránokhoz az oroszok bombakereső kutyája

Magára hagyták orosz gazdái, az ukránok pedig befogadták a bombakereső németjuhászt.
Max, a bombakereső kutya

A jelenleg is gőzerővel zajló orosz-ukrán háborúban nagy szerep jut a kutyáknak, ugyanis a speciálisan kiképzett ebek a szimatukkal rengeteget tudnak segíteni a bombák és aknák felfedezésében, amivel számos életet – nemcsak katonákét, hanem civilekét is – menthetnek meg. Bombakereső kutyákat mindkét oldal használ, ám úgy tűnik, az oroszok magára hagytak egy hároméves németjuhászt Mikolajiv városa közelében a déli fronton, aki most már az ukrán erőket szolgálja – írja a mymodernmet.

Maxra egy ukrán család talált rá meglehetősen rossz állapotban. Egy falut elfoglaltak az oroszok, majd egy ellentámadás miatt visszavonultak onnan, viszont maguk mögött hagyták a németjuhászt. A család etette a napokig csak rohadó húson élő kutyát, majd miután jó erőre kapott, odaadták őt az Ukrán Nemzeti Gárdának. Max a parancsokat eleinte csak orosz nyelven értette, de az új idomárai időközben az ukrán parancsok megértésére is megtanították. A katonák nagyon tehetséges bombakeresőként jellemzik Maxot, és nem értik, miért hagyhatták hátra a fronton, hiszen számukra a kutyáik olyanok, mintha családtagok lennének. Max jelenleg főképp aknákat keres az Ukrán Nemzeti Gárdának, akik Facebookon köszönték meg a kutyát megmentő ukrán családnak, hogy egy ilyen hasznos társat kaptak tőlük.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top