nlc.hu
Életmód

Sorban vártak az etetőpont el az ukrajnai háború miatt gazdátlanul maradt kutyák

Sorban álltak az eledelre várva a háború miatt gazdátlanul maradt kutyák – fotó

Az orosz-ukrán háború miatt sok házi kedvenc maradt otthon nélkül, de szerencsére sokan vannak, akik szívükön viselik a sorsukat.

Az ukrajnai Kramatorsk utcáit járva Nate Mook észrevette, hogy az egyik sarkon kutyák állnak szép, szabályos sorban. Mind arra vártak, hogy odaférjenek az élelemhez, amit még ő rakott ki nekik egy nappal korábban.

Az orosz-ukrán háború miatt rengeteg állat szorul segítségre, és Mook úgy döntött, ő is belép azon önkéntesek sorába, akik megpróbálnak a körülményekhez képest megfelelő ellátást biztosítani a számukra, és emellett, hogy több helyen is létrehozott ilyen etetőpontokat, segített egy több száz fontnyi eledelből álló adományt eljuttatni egy szvjatohirszki menhelynek, ahol a nemrég felszabadított város utcáin kóborló házi kedvencekről gondoskodnak. 

„Óriási szükség van arra, hogy segítsünk azokon az állatokon, amik magukra maradtak. Az önkéntesek saját életüket kockáztatva igyekeznek megmenteni macskákat és a kutyákat” – írta Mook a Twitter-oldalán, ahol rendszeresen beszámol arról, hogy mit tapasztal Ukrajnát járva.  

Sorban állnak egy ukrán város utcán

Fotó: Nate Mook/Twitter

(via The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top